L’Ajuntament de Burjassot intensifica la seua labor de conscienciació per a eliminar els excrements canins dels carrers amb la campanya “Enséñale lo mejor de ti”

10 febrer 2015|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot ha llançat una campanya de sensibilització ciutadana que pretén aconseguir la total desaparició dels excrements dels gossos dels carrers de la localitat. Baix el nom “Enséñale lo mejor de ti”, aquesta campanya es va anunciar en el marc del Consell Municipal de Participació Ciutadana, celebrat el passat mes de setembre, quan l’Alcalde, Rafa García, va manifestar la voluntat municipal de seguir treballant per solucionar aquest problema que afecta a la neteja del municipi i a la convivència ciutadana.

Ens vam comprometre a seguir treballant per, a poc a poc, conscienciar als ciutadans de la retirada dels excrements d’animals de la via pública, i hem engegat aquesta campanya perquè amb l’ajuda de tots, l’Ajuntament el primer, siguem conscients de la necessitat d’acabar amb aquest problema. Una situació que crea seriosos problemes als ciutadans, i que necessita accions positives entre tots, ja que no solament l’augment de les mesures sancionadores és la solució. Conscienciar i ajudar a eixa conscienciació és important, i per això volem informar i ajudar als veïns a contribuir a un Burjassot més net i habitable per a tots”, declara l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, referent a aquesta campanya.

Hui (10-02-2015), ha començat aquesta campanya de sensibilització, “Enséñale lo mejor de ti”, en la qual dues persones informaran a la ciutadania, al llarg d’un mes aproximadament, sobre els drets i obligacions que els propietaris de gossos tenen envers les seues mascotes i per a la resta de conciutadans. Amb un tríptic informatiu, una xapa i un os de plàstic que conté en el seu interior borses per a arreplegar els excrements, aquesta campanya arribarà a tots els principals barris, carrers i jardins de Burjassot. La campanya està acompanyada d’un VÍDEO realitzat per amos de gossos voluntaris i per responsables de l’Ajuntament per a conscienciar de forma més visual de la importància de les accions a realitzar. El video està disponible en aquesta adreça: www.burjassot.org

El tríptic informatiu recorda que els gossos sempre han d’anar subjectes mentre circulen per llocs públics. Així mateix, també es recorda als propietaris que, quan isquen a passejar al seu gos, han de portar una bossa de plàstic o un altre sistema per a arreplegar els excrements i que, entre les 22h i les 8h i entre les 15h i les 17h, es prohibeix deixar en els patis, terrasses, galeries o balconades animals que, amb els seus lladrucs, molesten el descans dels altres.