L’Ajuntament de Burjassot retira de la via pública 100 tones d’estris i poda

8 novembre 2016|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, des de l’Àrea de Serveis Municipals, que dirigeix Manuel Lozano, en col·laboració amb la Brigada Municipal d’Obres, continua realitzant una necessària labor, a fi de mantenir neta i desallotjada la via pública del municipi. Es tracta de la recollida i retirada d’una ingent quantitat d’estris i poda dels carrers de la localitat. Un treball que, en el passat mes d’agost, es va traduir en prop de 52 tones retirades.

La labor de recollida i retirada no ha minvat en el trànsit de l’estiu a la tardor de manera que, durant els mesos de setembre i octubre, la Brigada Municipal d’Obres ha retirat un total de 103.840 quilos de la via urbana, entre andròmines i estris, amb un total de retirada de 78.980 kg i també amb restes de poda, amb 24.860 kg retirats.

Durant el mes de setembre, un dels pics més forts de recollida es va produir en la jornada del 23 de setembre, amb un total de retirada de 3.140 kg, solament d’estris, recollides i retirades en un sol dia. Per darrere, la jornada del 23 de setembre també fou especialment dura, amb una recollida i retirada total de 2.980 kg retirats. Durant el mes d’octubre, els becs més forts de treball es van realitzar el dia 14 d’octubre (2.260) i el passat 28 d’octubre, amb 2.280 kg d’andròmines i estris retirats.

La col·laboració ciutadana continua incrementant-se gràcies, en bona part, a la utilització del botó “Incidències” de l’app municipal “Burjassot Info”, que permet a l’usuari geolocalitzar l’existència d’estris i poda en el carrer i comunicar-la a l’Ajuntament qui, al seu torn, dóna part a la Brigada Municipal d’Obres, que s’ocupa dels treballs de recollida i retirada. Així i tot, l’àrea de Serveis Municipals sol·licita encaridament als ciutadans i ciutadanes de Burjassot que avisen amb antelació a la Brigada que es van a dipositar estris o poda en la via urbana. Aquesta comunicació pot fer-se, via telefònica, a través del telèfon gratuït 900 921 922, amb el qual els ciutadans poden posar-se en contacte amb la Brigada, per a donar part de la retirada. Així, entre tots i totes, es pot evitar la molesta existència de piles d’estris, al costat de contenidors o en els patis dels habitatges, cosa que ofereix una desagradable sensació de brutícia i que pot generar molèsties o possibles accidents als vianants.