L’Ajuntament realitzarà un sondeig d’opinió a les veïnes i els veïns per a determinar l’ús comercial de l’Antic Mercat

1 març 2016|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot va a realitzar, en els pròxims dies, un sondeig d’opinió per conéixer les idees o suggeriments que les veïnes i els veïns de Burjassot tenen per al futur ús del recinte que albergava l’antic Mercat. Finalitzada ja l’adequació que sobre ell s’ha realitzat, i a l’espera de la segona fase que està en procés, el Consistori va a dissenyar ara el nou ús comercial que, en el futur pròxim, tindrà aquest lloc tan emblemàtic per al municipi. I per a prendre aquesta decisió, ho va a fer mitjançant la participació ciutadana.

Així, tenint com a punt de partida que el recinte ha d’utilitzar-se per a finalitats comercials, l’Ajuntament va a llançar un sondeig d’opinió que començarà el pròxim 7 de març. Des d’aqueix dia, els ciutadans i les ciutadanes de Burjassot podran aportar les seues idees d’ús de l’antic Mercat, però sempre tenint en compte que el recinte ha d’utilitzar-se amb finalitats comercials i com única excepció que les propostes no passen per un nou mercat tradicional, com el qual ja existeix en l’Avinguda Mare de Déu de la Cabeza.

Les idees ciutadanes podran dipositar-se, per escrit, en unes urnes que quedaran situades, tant en l’Ajuntament com en la Casa de Cultura. Els veïns que vulguen participar en aquest sondeig també podran fer arribar les seues idees o suggeriments a l’Ajuntament, telemàticament, a través d’un formulari que s’habilitarà en la web municipal, www.burjassot.org.

El termini per a l’enviament d’aquestes idees aportades pels veïns i les veïnes finalitzarà el 18 de març i, una vegada finalitzat el període de participació, l’Ajuntament analitzarà totes les idees rebudes fins a materialitzar-les en possibles propostes d’ús. Finalment, el dijous 7 d’abril, l’Ajuntament durà a terme un sondeig ciutadà per a, entre tots, decidir el projecte de futur per a l’Antic Mercat de la Plaça Baltasar Mallent. Aquest sondeig es podrà realitzar tant en persona com telemàticament, en la Casa de Cultura i en l’Ajuntament.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, aquest era un dels “grans compromisos que teníem pendents amb els nostres veïns i veïnes. Consultar i fer participar a tots pel que fa al futur ús comercial de l’espai que albergava l’antic Mercat Municipal. D’aquesta forma, tots podem aportar les nostres idees per a dinamitzar l’espai, i després, podrem votar allò que considerem el millor. La participació ciutadana és fonamental en tots els àmbits, i en aquest, que afectarà a tot el municipi, més si cap. És la primera experiència en sondejos d’opinió a Burjassot, però estem segurs que l’acolliment serà molt positiu”.