L’alcalde anuncia l’obertura al públic del Jardí de la Devesa des Castell per al pròxim 7 de maig

25 abril 2016|Burjassot

En l’emblemàtic escenari del Castell, seu del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, divendres passat 22 d’abril, es van celebrar diferents actes d’importància per a la societat de Burjassot, que s’emmarquen en la celebració del Centenari d’aquesta institució.

A les 19 h, va començar la presentació de la revista NUCLI ANTIC, editada periòdicament per l’Associació de Veïns del Nucli Antic i L’Almara. Aquesta última edició, que s’ha publicat amb el patrocini de l’Ajuntament de Burjassot, és la que fa 17 i dedica el seu dossier central al vessant universitari de Burjassot. Així, l’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, dels diputats provincials i regidors en l’Ajuntament, José Ruiz i Emili Altur, així com de diversos membres de la Corporació Municipal. Tot ells, juntament amb un nodrit grup de representants de diferents universitats valencianes, van acompanyar al director del CM Sant Joan de Ribera, Santiago Pons, i al president de l’AV Nucli Antic i l’Almara. En el mateix acte, el CM Sant Joan de Ribera va anunciar la convocatòria de les Beques de l’Excel·lència 2016 i, també, va tenir lloc la presentació de la nova Associació d’Amics del CMSJR. Al llarg de les ponències de les diferents persones que van intervenir, es va destacar el fet que, a partir d’enguany, les dones també podran optar a una beca per a entrar en el centenari col·legi.

Va ser durant la seua intervenció, quan l’alcalde, Rafa García, va anunciar a tots els presents un esdeveniment molt esperat: la imminent obertura al públic, per a la seua visita, del Jardí de la Devesa des Castell. Després d’uns mesos d’intens treball per a l’adequació d’aquest peculiar espai verd, dut a terme des de l’Ajuntament de Burjassot, els convidats i convidades als actes del divendres, ja van poder gaudir d’un primer passeig per aquest jardí de propietat privada que, a partir d’ara, serà públic, dos caps de setmana al mes.

L’obertura oficial al públic del Jardí de la Devesa tindrà lloc el cap de setmana del 7 i el 8 de maig. Durant el mes de maig, també es podrà visitar el cap de setmana del 21 i el 22. L’horari de visites, de maig a setembre, serà de 10 h a 20:30 h, ininterrompudament. Els horaris per a caps de setmana posteriors podran consultar-se en la porta d’accés del Jardí, així com en la web municipal, www.burjassot.org i en http://www.sanjuanderibera.es/.