L’alcalde de Burjassot es reuneix amb directors d’entitats bancàries per a sol·licitar-los la cessió dels seus habitatges buits per a lloguers socials

13 juliol 2015|Burjassot

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, s’ha reunit al llarg d’aquests últims dies amb representants o directors d’entitats bancàries de Burjassot, tals com el Banc de Sabadell, Bankia i Cajamar per a sondejar quina és la seua posició davant la possibilitat de crear un parc d’habitatges socials que permeta lloguers a baixos preus mitjançant una gestió municipal. L’alcalde de Burjassot ha traslladat als responsables de les entitats bancàries el seu projecte i objectiu.

García vol aconseguir que les entitats bancàries cedisquen els habitatges que tenen buits a l’Ajuntament perquè els gestione en favor de les persones que tenen menys recursos, i així poder anar, a poc a poc, pal·liant la situació de veïns d’aquest municipi que compten amb escassos ingressos, ja que els lloguers serien reduïts. A canvi, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de realitzar el condicionament previ dels pisos i crear mitjançant conveni amb els bancs, condicions òptimes que permeten una possible reducció dels impostos d’aqueixos immobles que cotitzen en l’Ajuntament de Burjassot.

Les tres entitats amb les quals s’han entrevistat estan en aquests moments estudiant la proposta del màxim mandatari municipal i presentaran ben aviat les seues conclusions.

Per a l’alcalde de Burjassot, “és prioritari donar solució a les persones que no tenen un habitatge, que han sigut objecte de desnonaments o estan en risc de perdre el seu habitatge per causa de la crisi. A més d’aquest projecte per al parc públic d’habitatges, cal recordar que hem sol·licitat en infinitat d’ocasions al EIGE que pose en disposició de l’Ajuntament de Burjassot els habitatges que no té habitats perquè puguem gestionar-los des de l’àrea de Serveis Socials, cosa que fins ara no ha fet. Per açò també hem sol·licitat una reunió amb la consellera María José Salvador per a poder parlar, entre altres coses, d’aquesta situació”.