L’alcalde de Burjassot recepciona per fi les obres del CEIP Sant Joan de Ribera

14 febrer 2017|Burjassot

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, acompanyat de la Regidora d’Educació, Laura Espinosa, així com de la regidora de Sanitat, Mª Carmen Hortelano i del regidor de Promoció Econòmica, Roc Senent, ha recepcionado aquest matí les obres del CEIP Sant Joan de Ribera. Al maig de 2013, l’Ajuntament de Burjassot declarava la ruïna econòmica de l’edifici a causa de les males condicions que presentava la coberta del mateix i les instal·lacions en general. Els alumnes van ser des d’aqueix moment repartits en diversos centres educatius del municipi i, al febrer de 2015, la Conselleria d’Educació adjudicava les obres per a la rehabilitació del centre. Al maig d’aqueix mateix any van donar començament les mateixes, i havien de tenir un període de durada que permetera l’entrada dels alumnes en el curs escolar següent, és a dir, al setembre de 2015. Durant les obres, l’empresa constructora va detectar importants desperfectes que no estaven compresos en l’obra inicial de rehabilitació, i davant aquest contratemps, es va realitzar una modificació del contracte ampliant l’obra i abastant més aspectes.

Els alumnes que estaven repartits en diversos centres, després de la cessió definitiva del Centre Social Ausias March a Burjassot per part de la Generalitat, van ser resituats en el mateix per als cursos escolars 2015/2016 i el que ja porta transcorregut del 2016/2017 malgrat que l’obra havia d’haver estat disponible per a setembre de 2015. Després de tot aquest periple, hui per fi s’ha recepcionat l’edifici, i s’espera que en un període no massa llarg, els alumnes passen a resituar-se tots, inclosos els de Infantil, en el centre ara rehabilitat. Per a realitzar aquest trasllat, és obligatori que la Conselleria instal·le les aules prefabricades que són necessàries per a poder portar als més xicotets, i que s’espera que estiguen a la fi del mes de febrer o principis del mes de març.

En paraules de l’alcalde, Rafa García, “ja  queda menys per a veure la llum al final d’aquest túnel, que ha sigut llarguíssim i que ha suposat molt sofriment per a la comunitat educativa del centre, tant professors, com a mares i pares, i per descomptat, per als alumnes, ja només queda un pas, el de les aules prefabricades, i esperem que en breu es puga fer realitat la reunificació total de tot el col·legi, que porta escampat per altres centres des de fa anys, per no dir dècades. Cal agrair enormement la paciència que aquesta comunitat educativa ha tingut en tot aquest procés i la gran dedicació que han tingut en tot moment al seu alumnat, ja que malgrat les condicions que han patit, en cap moment s’ha vist menyscabada la qualitat educativa del centre, tot el contrari. És un centre de reconegut prestigi educatiu i del qual ens sentim molt orgullosos”.