L’alcalde de Burjassot sol·licita reunió amb la consellera Salvador per a demanar més seguretat en les línies ferroviàries que travessen el municipi

29 febrer 2016|Burjassot

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, sol·licitarà hui per escrit una reunió amb la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, amb l’objectiu de sol·licitar-li de nou el projecte del soterrament del metro, i al mateix temps, l’augment de la seguretat en les instal·lacions de FGV a Burjassot.

El municipi compta amb cinc parades de tren i set de tramvia, la qual cosa suposa un elevadíssim nombre d’espais en els quals els riscos per als vianants també són elevats. Per a l’alcalde “és el moment d’augmentar la seguretat de les persones que vivim a Burjassot, el nostre terme està travessat per dues línies de ferrocarril i una de tramvia, més la CV-35. El risc que existeix per tant per als veïns és molt alt, ja que convivim constantment amb les vies, amb els passos a nivell, amb el trànsit ferroviari. Després del tràgic accident del dissabte, tornem a reiterar la necessitat de soterrar les vies en el nostre municipi, i principalment sol·licitem el soterrament de la Línia 1, que és la línia que més risc provoca a Burjassot. Des de l’any 2007 aquesta ciutat tenia un compromís de soterrament amb l’anterior govern de la Generalitat, compromís que mai es va complir i que va ser un dels majors enganys a aquesta ciutat i a les seues veïnes i veïns. Som conscients de la problemàtica en la qual es troba l’actual govern per falta de pressupost per a inversions, però entenem que Burjassot és la gran perjudicada per l’elevat nombre de metres pels quals discorre el tren i el tramvia en aquesta ciutat, i cal cercar solucions ja”.

Volem que la nostra ciutat siga segura, si ara, tal com ja ens van informar, no existeix la possibilitat d’un soterrament integral perquè les arques de la Generalitat les han deixat buides, cal cercar solucions als problemes que planteja l’encreuament de línies per Burjassot, els passos de vianants que en alguns punts són vertaderes rateres, o els protocols d’actuació dels trens, per a evitar en la mesura que siga possible els accidents. Sempre hem sol·licitat el soterrament, el nostre nou Pla General d’Ordenació Urbana, que entrarà en breu en vigor, així ho contempla, i no anem a renunciar a aquest projecte que permetrà en el futur viure en una ciutat segura i lliure d’accidents mortals provocats pels trens”, apunta l’alcalde.

Hem sigut molt pacients, hem superat molts moments crítics, però per desgràcia, continuem igual que l’any 2007. Demanem seguretat a qui l’ha de facilitar, som coneixedors de tot el que ens envolta, però entenem que cal revisar la situació de les vies de Burjassot i cercar solucions als problemes que ens afecten de forma gravíssima”, finalitza Rafa García.