L’alcalde de Burjassot sol·licita sengles reunions amb tres nous consellers per abordar els assumptes que afecten Burjassot

8 juliol 2015|Burjassot

Poc després d’haver-se reunit amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i d’haver sol·licitat una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, contínua amb la seua voluntat de reunir-se, al més prompte possible, amb tots els nous càrrecs autonòmics les competències dels quals afecten, d’alguna manera, als assumptes pendents amb Burjassot.

Així, el primer edil ha sol·licitat una reunió amb la nova consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, la burjassotera Carmen Montón. Al·legant que “la defensa de la sanitat pública ha sigut, durant anys, una constant de l’Ajuntament de Burjassot i de la seua ciutadania”, la qual cosa s’ha traduït en millores en infraestructures sanitàries com l’ampliació del Centre de Salut de Rubert i Villó, l’alcalde recalca que el municipi “continua necessitant més mitjans materials i humans, i més després de dècades d’abandó dels serveis públics essencials per part de l’anterior govern de la Generalitat”. És per açò que el primer edil sol·licita a Montón “la col·laboració i el compromís de la seua Conselleria per fer possible que la nostra ciutat dispose d’un SAMU i d’un servei tan bàsic com un pediatre d’urgències”, dues necessitats sanitàries, demandades pel Consistori i per la ciutadania durant anys i que, al llarg de l’anterior govern autonòmic, no es van atendre.

D’altra banda, l’alcalde ha sol·licitat una reunió, amb caràcter urgent, amb Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura i Esport, per departir amb el nou càrrec autonòmic sobre els problemes que afecten la comunitat educativa de Burjassot. En paraules de García, “necessitem la col·laboració i implicació de la Conselleria per abordar qüestions tan fonamentals per a la nostra comunitat educativa com una nova fase de rehabilitació del CEIP Sant Joan de Ribera o l’anul·lació del tancament de dues unitats d’infantil en els col·legis Miguel Bordonau i Sant Joan de Ribera, imposat per l’anterior Consell”. El primer edil ha destacat també que “l’elecció del nou conseller suposa una esperança per al municipi amb l’objectiu “d’aconseguir les inversions en mitjans humans i materials que necessita l’educació pública de Burjassot després de dècades d’abandó per part de la Generalitat Valenciana”.

La sol·licitud d’entrevistes amb els nous càrrecs autonòmics es completa amb la petició d’una trobada amb la nova consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador. En aquest cas, la voluntat de García és sol·licitar el seu “compromís i col·laboració per abordar problemes endèmics que pateix Burjassot i que requereixen solucions urgents com són la supressió del pas a nivell del Barri de l’Empalme, una solució que permeta soterrar el metro, la construcció d’un col·lector que pose fre a dècades d’inundacions en el Barri de Lauri Volpi, així com l’adopció de mesures per a pal·liar la contaminació acústica en la CV-35”. A més, l’alcalde afig que “és necessari que el EIGE (Entitat d’Infraestructures de la Generalitat) pose en circulació tots els habitatges que actualment continuen tancats a Burjassot perquè són més de 200 les famílies que, des de fa massa temps, necessiten una llar”.