L’animació i la cultura clàssica, en la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura

14 desembre 2016|Burjassot

Després del pas de l’exposició fotogràfica “Mastectoart” presentada per la Junta Local contra el Càncer de Burjassot, la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura albergarà, del 19 de desembre al 13 de gener, una nova mostra el protagonisme de la qual radica en la cultura grecollatina i l’animació com a vehicle narratiu. “Històries al voltant del foc: els grecs” és el nom d’aquesta exposició que presenta Cristine Domínguez, una jove veïna de Burjassot i antiga alumna del col·legi Juan XXIII que mostrarà, en forma d’exposició, el seu treball de finalització de carrera de Belles Arts.

Segons la pròpia autora, “Històries al voltant del foc” és un projecte que sorgeix de la voluntat per despertar en els xiquets i les xiquetes l’interés pels relats que al llarg del pas del temps, han anat donat forma a la seua cultura i que tots, sent xiquets, hem vingut escoltant o llegint durant la nostra vida, a través de l’animació. Es tracta d’una manera d’explicar, l’animació, que permet als més xicotets tenir ganes d’aprendre i descobrir com és una cultura, fins i tot la més primigènia o la d’altres llocs del món. Seguint l’estel d’Érase un vez… Cristine Domínguez cerca, amb aquest projecte, realitzar una sèrie d’animació diferent a les actuals i més similar a la qual ella mateixa veia durant la seua infància.

Ja que es tracta del treball de final de grau de Belles Arts de Cristine, que a través de l’exposició aborda com és la preproducció del capítol pilot d’una sèrie, en aquest cas basat en la Teogonia d’Hesíode. D’aquesta manera, podrà apreciar-se el treball de concept art, disseny de personatges, guió storyboard, etc.

L’exposició es completarà amb un visita guiada que, durant la primera quinzena de gener, Cristine Domínguez realitzarà amb els xiquets i xiquetes de la Biblioteca Infantil, al mateix temps que els explicarà com es prepara un curtmetratge d’animació (personatges, disseny, etc.), realitzant també amb ells un taller de manualitats en la Biblioteca Infantil.