Les activitats de foment de la lectura d’abril comencen amb la presentació del llibre ‘Despertar en Soria’, de Uiso Crespo

30 març 2022|Burjassot

Des de 01/04/2022 fins a 01/04/2022

Uiso Crespo- Despertar en Soria

Des del mateix 1 d’abril, les Biblioteques Municipals de Burjassot han programat activitats d’Animació Lectora i de foment de la lectura. No en va, abril és el Mes del Llibre per excel·lència, ja que el dia 23 se celebra el Dia Internacional del Llibre, una efemèride que marcarà cada activitat programada.

La primera activitat programada és la presentació del llibre del burjassoter Uiso Crespo, Despertar en Soria, un acte que tindrà lloc el divendres, 1 d’abril, a les 19.00 hores, a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura.

Periodista cinematogràfic i redactor digital, aquesta és la segona novel·la que publica Uiso, i es presenta com una lectura romàntica, la trama de la qual aprofundeix en els secrets del rodatge en Espanya de la pel·lícula Doctor Zhivago. Per a això, l’escriptor se serveix d’un hotel fictici que porta el nom del protagonista de la famosa pel·lícula de 1965. Aquesta és la premissa de la qual parteix el veí de Burjassot, qui va debutar amb la novel·la La canción de nuestro verano, una primera novel·la amb la qual Crespo va arribar a desenes de lectors espanyols, però també de França, Portugal, Bèlgica, el Brasil, República Dominicana, l’Uruguai o Suïssa.

‘Despertar en Soria’ presenta a Edu i Úrsula, una parella que es disposa a passar l’última Nit de Cap d’Any com a solters, abans de la seua boda. Úrsula viu obsessionada amb les xarxes socials, mentre que Edu té por de confessar-li a la seua parella que la seua relació manca de sentit. Per a estrenar l’Any Nou, s’allotgen a l’Hotel Yuri Zhivago, on treballa Olga, una jove que sent admiració per la pel·lícula que dona nom a l’establiment. Una nit, Olga coneix a Edu i és llavors quan tots dos descobreixen que comparteixen passió pel cinema. A més, ella li fa reflexionar sobre la situació que ell està vivint. A partir d’ací, Edu es veurà embolicat en un angoixant encreuament de camins, havent de decidir per on continuar caminant.

Uiso desenvolupa la seua carrera professional com a corrector ortotipogràfic, a més d’assessorar autors amb l’autopublicació de les seues creacions. Com a periodista ha passat per mitjans de comunicació com Las Provincias, Yo soy Noticia o la 99.9 València Radio, on realitzava setmanalment la seua secció “Directo Cine”.