Les Biblioteques Municipals continuen proposant noves lectures per a totes les edats

23 abril 2020|Burjassot

En el Dia del Llibre 2020, l’equip de les Biblioteques Municipals de Burjassot proposa a la ciutadania del municipi interessants camins per a gaudir de la lectura, a través de multitud d’iniciatives i accions digitals, amb la finalitat de proporcionar recursos, eines i informació perquè xiquets, joves i adults de Burjassot continuen gaudint del món de la cultura, d’una manera dinàmica, durant el confinament.

Moltes plataformes, editorials i autors, estan oferint els seus productes en obert de manera gratuïta i les Biblioteques Municipals s’han fet resó de la gran oferta literària a la qual es pot accedir amb tan sols un “clic” del ratolí.

CANAL LECTOR
Web de recomanacions de llibres infantils i juvenils editats en espanyol. També recopila recursos i informació interessant en l’àmbit del llibre i la lectura.

BOSQUE DE LAS FANTASÍAS
Plataforma i portal educatiu que inclou continguts per a xiquets, com per exemple contes, poemes o recursos didàctics, amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els petits lectors i les seues famílies.

LEOTECA
Xarxa social de lectura en espanyol per a xiquets i famílies on els més menuts poden compartir les seues experiències lectores amb els seus amics, companys i professors. A més, es pot consultar el que ha llegit un company, fer suggeriments, comentar i votar els llibres i realitzar noves cerques per a continuar llegint, segons els gustos i expectatives de cadascun.

VESPRADES DE CONTE AMB EL GRUP SM
Mitjançant la iniciativa “Vesprades de Conte” podrem estar cara a cara amb els autors preferits dels xiquets, a través d’Instagram. Contestaran a totes les nostres preguntes i, junts, passarem una estona agradable per a suportar millor la quarantena. Diàriament proposen dues cites amb la literatura que no ens podem perdre:
– Per a xiquets, totes les vesprades a les 18.30 hores, trobades amb l’autor en l’Instagram de @literaturaSM.
– Per a joves, totes les vesprades a les 20.30 hores, trobades amb l’autor en l’Instagram de @ThereIsBookB.

A més, el Grupo SM porta als xiquets una sorpresa. Roberto Santiago publica cada dia un nou capítol dels “Futbolísimos 17: El misterio de las botas mágicas”. De dilluns a divendres, a les 18h, podrem trobar en la web dels Futbolísimos un vídeo amb un nou capítol llegit per l’autor.

Megustaleer.com
Lectures en directe per a xiquets joves i adults; entrevistes amb autors en directe. Diverses editorials ofereixen el seu “Kit de lectura setmanal” en format audiollibre gratuït (amb material per a adults i per a públic infantil).

ICDL (Biblioteca Digital Internacional per a xiquets)
Llibres gratis per a xiquets de tot el món. És una gran biblioteca online que ofereix la possibilitat de llegir llibres de totes les cultures i en els principals idiomes.

BIBLIOTECA DE LITERATURA INFANTIL Y JUVENIL
És un espai de referència perquè conté un catàleg virtual d’autors espanyols i hispanoamericans d’obres infantils i juvenils, revistes, contes, biblioteques d’autor, fonoteca d’obres clàssiques, tallers, enllaços institucionals… dirigit al món de l’educació, edició, formació i investigació. El que més destaca, és el material en àudio perquè puga ser gaudit pels xiquets amb alguna discapacitat visual i fins i tot narrats pels mateixos autors, i molts contes estan adaptats a la llengua de signes

CONTES PER A DORMIR
Contes infantils gratis sobre temes variats i en múltiples formats: contes il·lustrats, vídeo contes i àudio contes.

INFOLIBROS
Sitio web con 50 cuentos infantiles para su deleite y aprendizaje. Todos los textos escogidos están en formato PDF para facilitar su descarga y lectura.

WEEBLEBOOKS
Web donde se pueden ver cuentos en pantalla o descargar. Estas ordenados por edades que se encuentra en el menú superior.

PROJECTE GUTENBERG
Part amb l’objectiu de crear una biblioteca virtual universal gratuïta de més de 60.000 llibres electrònics gratuïts.

ELEJANDRÍA
És un portal per a descarregar llibres gratis amb llicències obertes o que estan de domini públic.

REVISTA BABAR
Revista online de literatura infantil i juvenil: ressenyes de llibres, notícies, articles, entrevistes, premis i concursos, enllaços, etc.

EL LAZARILLO
Revista publicada des de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil que recull referències sobre literatura infantil i juvenil.

KALANDRAKA
L’editorial Kalandraka, a través del seu canal de televisió en internet, ha llançat la iniciativa CuentosContados, compartint una sèrie de vídeos amb els seus autors.

CLAN TV
Durant tot aquest mes, Clan anima al seu públic a acostar-se als llibres amb la campanya ‘Llegir és divertit’. Un missatge que es reforça aquesta setmana amb vídeos de foment de la lectura dirigits als més menuts i protagonitzats pels Lunnis, Lucrecia i Cristina Hermoso de Mendoza (‘La estación azul de los niños’, de Radio 5).

El canal infantil i juvenil de RTVE també publicarà passatemps descarregables que ajuden al fet que els xiquets es familiaritzen amb la literatura. Els ‘Clanners’ i els ‘Momonsters’ animaran als xiquets a descobrir els secrets que amaguen els llibres. Comptaran amb Peppa Pig i els seus retallables per a fabricar marca pàgines o abecedaris i els seus consells per a llegir amb els més menuts de la casa.

ÀLBUM
Formada per 23 editorials independents, també ha decidit oferir material audiovisual en el seu canal de YouTube, amb l’objectiu de portar a les llars l’àlbum il·lustrat. Tots els dies, a les 11h, (podeu seguir l’etiqueta #AlbumALas11), els xiquets i xiquetes podran gaudir de la labor de narradors professionals donant veu a àlbums.

CASAS LECTORAS
Inclou el desenvolupament d’activitats a “La casa del lector” que afavoreixen el primer contacte dels xiquets amb la lectura, la interacció en una xarxa social online, el préstec de motxilles amb lots de llibres, la utilització de tauletes en les activitats i a casa, l’oferta de tallers virtuals per a pares i mares i una labor de seguiment i avaluació de l’experiència.

FUNDACIÓ CNSE
A través dels seus programes de promoció de la lectura entre les persones sordes, incidint especialment en la infància sorda:
– «Signes que Compten, Contes que Signen»: L’objectiu de la web és fomentar i promoure l’interés per la literatura entre la infància sorda.
– Anem a Signar un Conte! És una guia que contribueix a fomentar la lectura dins de famílies amb membres sords.

TITIRITEROS DE BINÉFAR
Perquè pugueu veure en família, la companyia Titiriteros de Binéfar (@lostitiriterosdebinefar) regala tots els matins un conte als xiquets i xiquetes que es queden a casa de manera gratuïta, una funció diàriament en la seua pàgina de Facebook (en directe a les 10 h). Tots els espectacles estan disponibles després de la funció en la seua pàgina web.

CONTACONTES DE LILICUENTACUENTOS
Cada dia a les 17:00h, un nou conte per a diferents edats amb activitats relacionades. Preparats per a la diversió?