Les Biblioteques Municipals engeguen al maig el seu Club de Lectura

2 maig 2017|Burjassot

Biblioteca

La programació d’animació lectora i foment de la lectura del mes de maig de les Biblioteques Municipals de Burjassot vindrà carregada de tallers, programes a Burjassot Ràdio, presentació de llibres, contacontes, el Mercat del Bescanvi i la nova presentació del Club de Lectura de la Biblioteca que comptarà amb la presència de l’autor Santiago Álvarez.

En aquest mes, la biodiversitat serà el protagonista de les activitats ja que, el dia 22 de maig, se celebra el Dia Internacional de la Diversitat Biològica i l’equip de Biblioteques ha volgut que, a través de les activitats programades, menuts i majors coneguen una mica millor en què consisteix i la importància de la mateixa.

La primera de les activitats del mes portarà als seus participants a la Biblioteca Infantil per a gaudir de l’animació lectora “La llar dels animals”, en la qual, després del breu vídeo sobre la diversitat, s’obrirà un debat per a comprovar la comprensió del mateix. Després d’aquest moment de reflexió, es crearan en la biblioteca diferents zones que representaran hàbitats d’animals i plantes. Serà el dimecres 3 de maig a les 18 hores.

El divendres 5 de maig, a les 19 hores tindrà lloc la presentació literària del mes. En aquest cas, Rosa Lázaro Alfonso presentarà “Nací de una estrella”, en una nova vesprada de foment de l’hàbit lector que dóna l’oportunitat de conèixer al creador i a la seua creació en el mateix espai, la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura.

“Bio…què?”, és el nom de l’animació lectora que el dimecres 17 de maig explicarà als xiquets de la Biblioteca Infantil què és la biodiversitat, d’una manera fàcil i propera perquè puguen entendre-ho de la manera més senzilla. L’animació té com a objectiu ajudar a treballar temes d’interès ambiental i que els xiquets adquirisquen hàbits respectuosos amb el medi ambient i els seus habitants, animals i plantes. Serà a les 18 hores i l’encarregada de desenvolupar-la serà Joana Bou García.

El 19 de maig les biblioteques municipals van a viure una vesprada molt especial ja que, a petició d’un grup d’usuàries de la Biblioteca d’Adults i gràcies al suport i la gestió de la Vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu, es va a engegar el Club de Lectura que comptarà, en el seu primer dia de realització, amb la presència de l’autor Santiago Álvarez.

Aquesta activitat passarà el testimoni al Mercat del Bescanvi que, com cada últim dijous de mes, arribarà el dia 25 a l’hall de la Casa de Cultura a les 17:30 hores esperant superar els 120 intercanvis realitzats en el mes d’abril.

Per a acabar el mes, el divendres 26 de maig a les 18 hores, el Saló d’Actes de la Casa de Cultura acollirà la celebració d’un contacontes molt especial, “Les Sitges i Blancaneu” posat en escena per l’Associació Teatral Paraules i Dones de Burjassot. En el mateix, a través del personatge de Blancaflor, s’explicarà, d’una manera divertida i didàctica, l’evolució dels grans de blat fins a arribar a convertir-se en pa, relatant què són les Sitges i para què van ser construïts. El contacontes està escrit i dirigit per Amparo Pastor.

A totes aquestes activitats s’uneix el programa de Burjassot Ràdio “Los peques en la radio”, espai radiofònic que tots els dimarts de 18 a 18:30 hores mostra el món dels mitjans de comunicació als xiquets de la Biblioteca Infantil i les visites que les Biblioteques Municipals van a rebre. Aquest mes serà una secció de l’IES Federica Montseny la que conega com funciona la Biblioteca d’Adults.