Les Biblioteques Municipals programen les seues activitats mensuals amb el protagonisme de Moby Dick i el Dia Internacional del Xiquet

4 novembre 2019|Burjassot

Des de 06/11/2019 fins a 06/11/2019

Animación lectora Moby dick

Amb l’inici del mes de novembre, l’equip de les Biblioteques Municipals de Burjassot ha preparat un ampli ventall d’activitats de foment de la lectura pensades per a totes les edats. Activitats que aquest mes tindran com a fil conductor el 200 aniversari del naixement d’Herman Melville, l’autor de Moby Dick i la celebració, el 20 de novembre, del Dia Universal del Xiquet.

La primera activitat del mes, pensada per als usuaris i usuàries de la Biblioteca Infantil serà el dimecres 6 de novembre a les 18.00 hores. Aqueix dia, els participants en l’animació lectora coneixeran a “Moby Dick”, la famosa balena blanca que té, ni més ni menys, que 168 anys ja que Herman Melville publicava aquesta novel·la en 1851. Després de la projecció del vídeo-conte, s’obrirà un debat sobre la història de la novel·la i també es realitzarà un taller artístic.

El dimarts 12 de novembre, el protagonisme serà per a l’autor de tan famosa obra, Herman Melville, amb una animació que també tindrà lloc a la Biblioteca Infantil a les 18.00 hores. En l’activitat, els participants utilitzaran la tècnica de l’entrevista per a practicar la lectura en veu alta i, així, conéixer una mica millor la figura d’aquest genial autor. Després d’aquesta primera part, es realitzarà un taller en el qual es decoraran, amb diversos materials, diferents escenes de la novel·la.

“Noa y su burbuja de la atención”, de Silvia Lavandera i Ana Romero serà la publicació que es presentarà el 14 de novembre a les 19.00 hores a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. Es tracta d’un conte de meditació per als més menuts de la casa en el qual es conta la història de Noa i de les diferents situacions que viu i que li porten a descobrir emocions, identificar-les i gestionar-les.

Un dia més tard, el divendres 15 de novembre, a les 19.00 hores, José Jordán Soria serà l’encarregat d’impartir la xarrada de divulgació científica: “Astrobiologia: vida sobre les roques”, en la qual es farà una aproximació a aquesta disciplina científica que tracta d’entendre l’origen i l’evolució de la vida, la influència del context còsmic per al seu desenvolupament i si pot existir vida en altres llocs de l’univers.

En l’última setmana del mes, les activitats començaran el dimarts 26 de novembre, amb la commemoració del Dia Universal del Xiquet. Aquesta commemoració es realitzarà amb una animació lectora, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Infantil, en la qual es recordaran els deu drets fonamentals dels xiquets i les xiquetes, es reflexionarà sobre els mateixos, sobre la seua importància i el seu valor i es finalitzarà amb el desenvolupament d’un taller artístic vinculat al tema.

El dimecres 27 de novembre tindrà lloc la clausura del Taller d’escriptura creativa, impartit per Vicent Usó, a la Casa de Cultura i, un dia més tard, i com cada últim dijous de mes, tindrà lloc en Mercat del Bescanvi  de 17.00 a 19.00 hores.

Per a finalitzar les activitats del mes, el divendres 29 de novembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la sessió del Club de lectura de la Biblioteca d’Adults que aquest mes està dedicat a l’obra “Atlas de la geografía humana”, d’Almudena Grandes.