Les Biblioteques Municipals es sumen a la celebració del Dia de les Biblioteques

21 octubre 2020|Burjassot

Día de las Bibliotecas 2020

Dissabte que ve, 24 d’octubre, és el Dia de les Biblioteques, una celebració promoguda per la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura que, des de 1997, se celebra per iniciativa de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport. Celebrar el Dia de les Biblioteques persegueix l’objectiu de mostrar a la ciutadania el valor de totes les tipologies de biblioteques (públiques, escolars, especialitzades, universitàries, nacionals, etc…) així com de ressaltar la importància de comptar amb serveis bibliotecaris de qualitat per a tota mena de públics i durant totes les etapes de la vida. Al temps, en el Dia de les Biblioteques se celebra també es reconeix la labor dels bibliotecaris i bibliotecàries.

Les Biblioteques Municipals de Burjassot s’uneixen, també enguany, a la celebració del Dia de les Biblioteques, el lema de les quals en 2020 és ‘Biblioteques, sempre al teu costat‘, amb el qual es destaca l’important paper que juguen les biblioteques en la societat oferint accés diari i continuat a la cultura, al coneixement i a l’entreteniment en qualsevol lloc i circumstància. A més, enguany, es pretén posar en valor la capacitat que han demostrat les biblioteques, independentment de la seua tipologia o titularitat, per a continuar oferint els seus serveis en circumstàncies tan complexes com les derivades de la crisi sanitària de la COVID19.

En el cas de la Biblioteca de Burjassot, situada en la segona planta de la Casa de Cultura, aquesta manté el seu horari ininterromput, de dilluns a divendres, de 9h a 20:30h i, com a mesures sanitàries de prevenció els préstecs i devolucions de llibres, es continuen realitzant amb cita prèvia. La permanència a les sales dedicades a l’estudi no precisen de cita prèvia però l’aforament continua estant limitat al 50%. És obligat l’ús de la màscara durant tota l’estada a la Biblioteca i el gel hidroalcohòlic a l’entrada i a l’eixida i, quant als llibres prestats, aquests romanen set dies en quarantena, una vegada retornats. De moment, les instal·lacions de la Biblioteca Infantil romanen tancades però el préstec de llibres de literatura infantil i juvenil es continua fent a la Biblioteca d’Adults.