Les Biblioteques Municipals viuen el Nadal en les seues activitats gratuïtes d’animació lectora

1 desembre 2017|Burjassot

Des de 04/12/2017 fins a 04/12/2017

Actividades diciembre Biblioteca Infantil

L’últim mes de l’any, desembre, arriba a les Biblioteques Municipals de Burjassot carregat d’activitats gratuïtes d’animació lectora en les quals, a més de celebrar el Nadal, van a commemorar el Dia dels Drets Humans i dels Drets dels Animals.

El mes començarà amb la decoració especial de la Biblioteca Infantil perquè els seus menuts usuaris i les seues famílies s’impregnen de l’esperit nadalenc. Una decoració que s’iniciarà amb la primera de les animacions lectores, “Ens ajudeu a posar els adorns nadalencs?” que tindrà lloc el dilluns 4 de desembre a les 18 hores. En la mateixa, els xiquets i xiquetes van a tenir l’oportunitat de decorar, al seu gust, el citat espai municipal, perquè quede ben bonic.

La segona de les animacions estarà a càrrec de l’il·lustrador Toni Cabo que presentarà a Burjassot el seu àlbum il·lustrat “El llarg viatge de Nanuq”, editat per Bromera. L’activitat, que serà el dimecres 13 de desembre a les 18 hores en la Biblioteca Infantil, commemorarà el Dia dels Drets Humans i dels Drets dels Animals i estarà realitzada pel propi Toni Cabo que oferirà una animació lectora diferent, peculiar i alhora molt divertida per a tots els participants en la mateixa.

Aqueixa mateixa setmana, el divendres 15 de desembre la percussió serà la protagonista de la vesprada de la mà del contacontes “Sóngoro Cósongo”. En el mateix, a partir de les 18 hores en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura, es narraran contes de la tradició oral africana acompanyats de percussió en viu i emmarcats en l’homenatge al poeta cubà Nicolás Guillen. El narrador serà Carlos Alberto Ortiz Patiño, “Caoz” i el percussionista, Javier González Trivez, “Tete”. Aqueix mateix dia, però a les 19 hores, serà la sessió del Club de Lectura del mes de desembre que, en aquesta ocasió, portarà als seus components a realitzar una tertúlia sobre l’últim Premi Planeta, “El fuego invisible”, de Javier Sierra.

Entrant en la penúltima setmana de l’any, el dimarts 19 de desembre l’activitat tornarà a la Biblioteca Infantil per a felicitar el Nadal amb un divertit taller en el qual, a partir de les 18 hores es crearà una targeta nadalenca que es podran portar a casa o compartir amb els seus amics i familiars per a felicitar-los el Nadal. Un taller molt divertit en el qual, pas a pas, la responsable de la Biblioteca Infantil els ajudarà a crear les targetes més boniques.

Per a tancar l’any 2017, visitarà la Biblioteca Infantil “El follet màgic”, la vesprada del 21 de desembre a partir de les 18 hores. Un follet molt especial que mostrarà el gran treball que tenen en aquestes dates nadalenques per a aconseguir que tots els regals arriben a la seua destinació I, és que, no cal oblidar que, efectivament…els follets són màgics!. Després del visionat d’un vídeo explicatiu es realitzarà un petit taller per a posar nom als follets de la Biblioteca.

Amb aquesta activitat es tancaran les activitats d’animació lectora del 2017 i la Biblioteca Infantil s’acomiadarà fins al 8 de gener ja que durant els dies de Nadal romandrà tancada. Els préstecs i devolucions podran realitzar-se en la Biblioteca d’Adults, en el seu horari habitual.