Educació presenta el projecte de participació escolar “Creant Escola. Mosaics Vius”

11 setembre 2017|Burjassot

Des de 21/09/2017 fins a 21/09/2017

Cartel Mosaics Viu. Creant Escoles valencià

Dijous que ve 21 de setembre, a les 15h, en el Centre Social Díaz Pintado, tindrà lloc una sessió inicial, prèvia a l’inici del projecte “Creant Escola. Mosaics Vius”, que s’iniciarà el pròxim mes d’octubre de 2017. “Creant Escola. Mosaics Vius” és una nova proposta que s’inclou en el Pla Burjassot Ciutat Educadora impulsat des de la Regidoria d’Educació, que dirigeix Laura Espinosa Pérez. Es tracta d’un projecte d’innovació educativa que consistirà en sengles creacions murals col·lectives en les Escoles Infantils Municipals i que pretén involucrar a tota la comunitat escolar que haurà de participar en aquest projecte.

A l’acte acudiran les famílies de l’alumnat i l’equip docent de les dues Escoles Infantils Municipals: l’EIM Isabel la Catòlica i l’EIM 613. També acudiran les representants de la regidoria d’Educació, tècnics socioeducatius, associacions de veïns així com aquells veïns/es i ciutadans/anes que desitgen involucrar-se en el projecte. La participació és voluntària i oberta aquelles persones que ho manifesten. Per a confirmar assistència, hi ha enviar un correu electrònic, abans del 19 de setembre a amparo.ibanyez@ayto-burjassot.es . L’aforament és limitat.

El desenvolupament tècnic i creatiu serà a càrrec de Luminària, un col·lectiu d’educació per l’art que emmarcarà la proposta dins de la seua línia de treball “Mosaics vius”. Tal com afirmen les responsables de Luminària, “un mosaic viu és una peça composta de petites parts que, juntes, generen una imatge final. Cada part depèn d’una persona i la peça es planteja de tal manera que s’intercanvien idees, desitjos o experiències entre tots els participants. A través del procés creatiu i a partir de la filosofia de “aprendre fent”, entre tots es crearà una instal·lació entorn d’una temàtica, una acció artística on tots i totes participen i on cada peça col·locada és important, formant totes en el seu conjunt una gran obra”.

Creant Escola. Mosaics Vius” és un projecte educatiu integral que busca, no solament la renovació de les façanes dels edificis sinó contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de la comunitat escolar. Un projecte comunitari participatiu per a, entre tots, decidir i crear les escoles desitjades, en un marc de convivència a través de l’art generador d’impacte en la comunitat“.

Així, el grup assistent a la reunió serà el principal protagonista. Durant el seu desenvolupament els propis ciutadans participaran de les decisions relatives a necessitats i continguts a tractar, fases del projecte i formació dels grups de treball. Així, es recomana assistir a la reunió del dia 21 amb roba còmoda, donat que es desenvoluparan activitats participatives.

Està previst que el projecte “Creant Escola. Mosaics vius” inicie la seua marxa en el mes d’octubre de 2017. Una vegada finalitzats tots dos mosaics, al desembre tindrà lloc una festa d’inauguració.