Les Escoles Infantils Municipals de Burjassot inicien el curs el 7 de setembre, renovades i amb totes les garanties de seguretat

3 setembre 2020|Burjassot

Escuelas Infantiles Municipales

Dilluns que ve 7 de setembre, les Escoles Infantils Municipals de Burjassot obriran les seues portes al nou curs i a desenes de xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys del municipi. Les Escoles Infantils Municipals, tant Llumenetes I (613 Vivendes) com Llumenetes II (C/ Isabel la Catòlica), inicien així una nova etapa després d’haver finalitzat el procés de licitació i adjudicació de la seua gestió, dut a terme per l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Educació dirigida per Manuela Carrero. És voluntat de l’Ajuntament de Burjassot, a pesar de no ser un tram d’educació obligatòria, tindre el servei de les Escoles Infantils de titularitat municipal a punt per a les famílies, amb l’arribada del mes de setembre, que permetrà a aquells que així ho consideren, poder conciliar també la seua vida laboral amb la familiar i al mateix temps, oferir una educació infantil per a les famílies que ho demanden.

Com a accions prèvies a l’inici de curs com a tal, al llarg del dia de hui, dijous 3 de setembre, s’establirà contacte directe amb les famílies a fi de citar-les per a una sèrie de reunions informatives que tindran lloc, al llarg del matí del divendres 4 de setembre, en les instal·lacions del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado. A tals reunions, que començaran a les 9h, haurà d’acudir una única persona per família, bé el pare, la mare o el tutor i/o responsable de cada xiquet/a i se sol·licita que aquestes persones no acudisquen acompanyades dels xiquets.

L’objecte d’aquestes reunions, hi haurà diverses per a complir amb el protocol de distància mínima, és oferir a les famílies tota la informació d’interés davant l’inici del nou curs, tant la referent al nou projecte educatiu de l’empresa adjudicatària que juntament amb l’Ajuntament gestionarà el servei de les Escoles Infantils Municipals com la referent a totes les mesures de seguretat que es duran a terme en matèria sanitària.

Així, es donarà a conéixer a les famílies tots els aspectes relacionats amb el funcionament i organització de totes dues escoles infantils així com les línies fonamentals del projecte educatiu de CATIVOS, entitat adjudicatària del servei, que compta amb més de 25 anys de trajectòria gestionant més de 50 escoles infantils de llarg a llarg de la geografia nacional i centrant la seua professionalitat en els xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els quatre mesos i els tres anys, i en la infància en general.

Davant l’imminent inici de curs, l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, ha volgut demanar “tranquil·litat i confiança a les famílies. Portem mesos treballant en un procés que ha sigut llarg, sobretot administrativament, però que pensem que val la pena des del pla educatiu que sens dubte és el més important per a nosaltres com per als nostres fills, ja que les Escoles Infantils Municipals de Burjassot comencen una nova etapa amb un projecte educatiu molt il·lusionant i amb un personal altament qualificat. Després d’un semestre marcat per la brusca interrupció del curs passat, anem a començar un curs nou mirant cap endavant, amb il·lusió però, sobretot, amb molta precaució i responsabilitat”. En aqueix sentit, ha afegit el primer edil, “hem establit un estricte protocol sanitari de seguretat que engloba accions que van des del moment de l’entrada a les escoles, mesures a l’aula, en les estones de descans i en les hores de menjador, fins a les accions per al moment de l’eixida per a la tornada a casa. Estic convençut que entre tots, famílies, personal docent i Ajuntament farem que els nostres xiquets i xiquetes estiguen segurs en un servei tan important com són les escoles infantils per a un municipi com el de Burjassot”.

Per a aquest nou i atípic curs, a més de les rutines diàries, s’han plantejat diversos serveis i activitats com ara com a ampliació horària, servei de menjador, activitats complementàries com a dissabtes lúdics, tallers de pares, realització de diversos tallers (manualitats i reciclatge, música, psicomotricitat, ball modern, taller d’emocions, cuina, tallers creatius i experimentals, noves tecnologies i robòtica, piscina, anglés,… ), escola de pares, projecte mediambiental i altres activitats que s’aniran presentant al llarg del curs. A més, és important destacar que per a agilitar i optimitzar la comunicació entre el personal docent i les famílies, es posarà en marxa l’agenda electrònica així com una App pròpia, a través de la qual les famílies tindran accés instantani a avisos que puguen enviar-se des de l’escola, notificacions push, etc…

D’altra banda i derivat de l’actual crisi sanitària, l’Ajuntament de Burjassot ha posat en marxa un estricte protocol sanitari d’actuació, el qual engloba un ampli conjunt de mesures, des del moment de l’entrada fins al moment de l’eixida, per a garantir en tot moment la seguretat i la salut dels xiquets i xiquetes quan es troben a les Escoles Infantils, així com la de tots els treballadors i treballadores. Es tracta de mesures preventives de caràcter col·lectiu marcades pels serveis de prevenció i les autoritats sanitàries, que consisteixen, entre altres, en formació específica per als treballadors, equipament de productes específics de desinfecció, neteja, terminals de mesuradors de temperatura, EPIS, així com de l’adopció de mesures d’higiene, neteja i desinfecció en la condícia, durant el desenvolupament d’activitats i amb el material aportat per les famílies.

A més, es fomentaran les entrades escalonades, s’haurà de mesurar la temperatura i canviar el calçat de carrer i serà obligatòria la desinfecció de les mans i dels objectes personals. En la mesura que siga possible, s’evitarà l’entrada de persones alienes a l’escola i es fomentaran els ‘grups bambolla’, procurant reduir així el nombre de persones amb les quals entren en contacte els xiquets i xiquetes. El personal s’ocuparà de treballar amb els alumnes i alumnes noves rutines com la rentada freqüent de mans, de mantindre un major distanciament en el moment del menjador i de recollir els joguets usats per a la seua posterior desinfecció.

Els correus electrònics de contacte de totes dues escoles són, per a Llumenetes I, situada en el Barri de les 613 Vivendes, llumenetes1@cativos.com i per a l’Escola Infantil d’Isabel la Catòlica, Llumenetes II, llumenetes2@cativos.com .