Les Falles de Burjassot participen un any més en la campanya “La Reciclà” d’Ecovidrio

11 febrer 2019|Burjassot

la reciclà ecovidrio

Les comissions falleres de Burjassot donaran suport i participaran, un any més, en la campanya d’Ecovidrio per a fomentar el reciclatge de vidre durant la setmana fallera, “La Reciclà”. Una campanya que, a més, té premi ja que, si aconsegueixen reciclar almenys 400 quilos de residus de vidre durant la setmana fallera, podran optar a ser les guanyadores d’una paella gegant per a 500 persones per a la nit de Sant Joan.

Enguany, a més, hi ha un segon premi a través d’un sistema de punts per a premiar a aquelles falles que més promocionen, comuniquen i s’involucren en “La Reciclà”. Les Comissions podran pujar una foto a les seues xarxes socials amb l’anunci d’Ecovidrio dels seus llibrets i produir una escena en el monument faller que evidencie la conscienciació en el reciclatge. Utilitzant el hastag #LaReciclà en les seues xarxes socials, les Falles rebran els seus punts per a ser guardonades amb el premi “Les perles del Túria”, unes insígnies fetes amb vidre reciclat.

En aquests dies, Ecovidrio, representat per Manuel Sala, gerent de Llevant, al costat de l’empresa DVILA, creadora de la imatge de la campanya, presentaven la mateixa a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, a la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros, al Rrgidor de Festes, Manuel Pérez Menero i al president de l’Agrupació de Falles, Iván Heredia Cortés.

La iniciativa estableix una competició entre més de 390 comissions falleres i compta amb la col·laboració de Generalitat Valenciana, els Ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i Junta Central Fallera.

Perquè la recollida de vidre es faça d’una manera fàcil i còmoda per a les Comissions participants, Ecovidrio entregarà poals especials per a facilitar la separació de residus d’envasos de vidre durant les festes i instal·larà contenidors verds per a cada comissió situats en els seus casals i barraques; contenidors que portaran el nom de la Comissió. Així mateix, l’entitat realitzarà controls de pesat en cada falla després de les festes per a seleccionar a les comissions que hagen complit l’objectiu de reciclar, almenys, 400, quilos.

La campanya compta també amb la col·laboració de diferents influencers del món faller i de la cultura valenciana que animaran a les Comissions al fet que s’impliquen, més si cap, en aquesta campanya de reciclatge de residus de vidre.