Les festes patronals de Burjassot viuen el seu dia gran, el dia de Sant Roc

26 juliol 2017|Burjassot

Des de 16/08/2017 fins a 16/08/2017

San Roque
Pujà

Burjassot viurà el dia gran de les seues festes patronals, el dimecres 16 d’agost, amb una jornada en la qual des de primera hora del matí els actes es multiplicaran en el municipi de mans de la Clavaria de Sant Roc, encapçalada per José López Tercero García Muñoz, que estarà acompanyada de la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero.

El dia començarà a les 9 del matí en l’Ermita del Patró, on l’Associació Amics de Sant Roc oferirà al sant una missa en el seu honor. Després de la mateixa, tots els assistents podran degustar orxata i fartones, oferits per l’entitat burjassotera.

La jornada continuarà a les 11:30 h amb la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament, des d’on realitzaran el cercaviles cap a la parròquia de Sant Miquel, on tindrà lloc la Missa Major en honor a Sant Roc a les 12 hores. Durant el cercaviles estaran acompanyats de l’Agrupació Musical Los Silos.

Després de la missa, sobre les 13:30 h, tindrà lloc la visita la Llar Sequera, en la qual estaran acompanyats novament de l’Agrupació Musical Los Silos. A les 14 h, en el Saló de Plens de l’Ajuntament, es farà lliurament dels premis del VII Concurs de Mascletades Nocturnes Ciutat de Burjassot i, després del lliurament, arribarà la Pirotècnia del Mediterráneo a la Plaça de l’Ajuntament on oferirà una gran mascletà, patrocinada per la Regidoria de Festes.

A la vesprada, a les 19:30 h, novament es concentraran els Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament, des d’on es dirigiran a la parròquia de Sant Miquel, punt des del qual, a les 20:30 hores, començarà la Solemne Processó en honor al Patró de Burjassot, Sant Roc, en la qual es recorreran els carrers del municipi pel recorregut habitual, comptant amb l’acompanyament de la banda de l’Agrupació Musical Los Silos.

A les 23:30 h començarà la Pujà de Sant Roc, declarada festa d’interés turístic local, en la qual el Sant, eixint de la parròquia de Sant Miquel, recorrerà els carrers del municipi fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc la Rodà del sant. Una vegada finalitzada, es continuarà el trajecte fins a arribar a l’Ermita.

Per a finalitzar les festes, la Pirotècnia del Mediterráneo dispararà un castell de focs artificials que tindrà lloc sobre l’1:00 h en l’aparcament de les Palmeres. A continuació, es realitzarà la cordà tradicional en la Plaça de l’Ajuntament, acte que posarà fi a les festes de Sant Roc 2017 i que està obert a la participació de tota la ciutadania. Des de la Penya El Coet, encarregada d’aquest acte, es recorda que per a participar en el mateix, tan sols cal anar amb roba adequada per al tret dels elements pirotècnics.