Les titelles “Mila i Milo” visiten els col·les de Burjassot per a acostar el Nadal als xiquets

9 desembre 2020|Burjassot

cuentacuentos coles Navidad

El Nadal està molt a la vora i l’Ajuntament de Burjassot s’ha proposat que els més menuts de la casa gaudisquen d’aquests dies amb la il·lusió de tots els anys. Per a això, i tenint molt present la situació sanitària actual, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions o concentració de persones, el Consistori durà a terme una de les activitats més divertides programades per a aquest Nadal, un contacontes de titelles, en els centres educatius del municipi.

Complint en tot moment amb les mesures de prevenció sanitària enfront de la Covid-19, els col·legis de Burjassot acolliran la celebració d’un contacontes de titelles que teatralitzaran les històries relacionades amb el conte “Mila i Milo. Un conte de joguets igualitaris”. Els passes començaran el divendres 11 de desembre i s’estendran fins al dia 22.

Perquè aquesta activitat cultural tan divertida arribe als centres escolars, des de l’Ajuntament han treballat de manera conjunta les regidories de Protecció i Drets de la Infància, Educació, Cultura i Igualtat i Feminisme i, el contacontes es posarà en escena en el CEIP Sant Joan de Ribera, CEIP Les Sitges, Col·legi La Fontaine, CEIP El Pouet, CEIP Fernando dels Rius i CEIP Miguel Bordonau. En tots ells, les representacions es realitzaran en infantil i primària.

De manera simultània al contacontes, el “Grup A Riure”, encarregat de realitzar aquesta activitat, també portarà als centres educatius un personatge característic nadalenc que rebrà a l’alumnat per a recollir les tradicionals cartes. Totes les accions compliran amb les mesures de protecció i seguretat corresponents i adequades a la normativa vigent de prevenció de la COVID-19.

Amb el desenvolupament d’aquesta activitat, a més de fomentar l’hàbit lector i el gust per la lectura dels xiquets i les xiquetes de Burjassot, també es continuarà el treball de sensibilització que es realitza a Burjassot apostant per la igualtat de gènere de manera transversal. Per això, aquesta acció cultural forma també part de la campanya de sensibilització sobre Igualtat de Gènere per a fomentar el joc lliure sense estereotips, fent veure que no hi ha contes, jocs ni joguets específics per a xiquets o per a xiquetes, i que l’educació ha de ser igualitària, sense distinció per raó de sexe.

Mila i Milo són els dos germans protagonistes del contacontes que han decidit per a aquest nadal demanar un joguet per a compartir entre els dos i així poder jugar junts. A l’hora de triar el seu joguet no l’han tingut fàcil ja que els anuncis destacaven entre els joguets de xiquet o de xiqueta però, amb el nou anunci del “Robot co-3000” saben perfectament que aquest serà el seu regal. Una divertida història de germans amb un clar missatge pels joguets per a divertir-se de manera igualitària.