Les obres de soterrament obliguen a tallar temporalment la circulació entre les estacions de L’Empalme i Burjassot de la Línia 1 de Metrovalencia

26 juliol 2021|Burjassot

Obras soterramiento agosto 2021

La interrupció del servei començarà el pròxim 28 de juliol i es prolongarà fins a meitat de setembre.
• Des de Ferrocarrils de la Generalitat s’ha previst un servei alternatiu d’autobús entre totes dues estacions.

Les obres de soterrament que realitza la Generalitat en el municipi de Burjassot obliguen a interrompre temporalment, des de dimecres que ve dia 28 de juliol i fins a la meitat de setembre, la circulació ferroviària entre les estacions d’Empalme i Burjassot, corresponents a la Línia 1 (Bétera-Castelló) de Metrovalencia.

Com a alternativa, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha previst un servei d’autobús gratuït per a connectar totes dues estacions i enllaçar amb el servei de metro. Aquesta alteració comporta la modificació dels actuals horaris de pas de la Línia 1 en el tram Bétera-Burjassot, en tots dos sentits, que ja es poden consultar en la web de Metrovalencia i en l’app oficial.

paradas FGV

Quasi una dècada després de la seua paralització, a l’agost de 2011, el soterrament és una realitat. Aquesta setmana les línies d’FGV es tallaran per a poder fer el traçat únic que done eixida al túnel d’Empalme i connecte amb l’Estació de Burjassot. Han sigut molts anys de lluita per a donar una solució a aquest problema, i només la Generalitat i el compromís del seu president, Ximo Puig, ho han fet realitat. El dimecres que ve 28 de juliol, podrem dir que continuem fent passos de gegant per a veure normalitzat un barri que es va deixar en l’oblit per part d’altres governs de la Generalitat, que es va abandonar completament malgrat les exigències de finalització d’aquest Ajuntament, malgrat les desenes de protestes veïnals. Estem contents i som optimistes, perquè per fi, i de manera real, el malson arribarà a la fi en un molt breu termini de temps”, ha declarat l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

El tall únicament afecta a aquest tram de la xarxa de metro, sense que tinga afecció sobre la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), que també discorre per l’estació d’Empalme. De la mateixa manera que la Línia 4 del tramvia que uneix les parades de Mas del Rosari i Doctor Lluch tampoc patirà cap alteració.

Per a facilitar el transbord als autobusos de les persones usuàries en les estacions d’Empalme i Burjassot, FGV ha senyalitzat les dues zones, indicant els punts d’accés als autobusos, que tenen les seues parades al costat de les dues estacions afectades.

Les persones que desitgen ampliar la informació d’aquests o altres serveis poden telefonar al 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible en www.metrovalencia.es i en xarxes socials:  twitter @metrovalencia i en facebook metrovalencia.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, es recomana a les persones usuàries que vagen a fer ús del servei substitutori d’autobús que tinguen en compte aquesta situació excepcional a l’hora de planificar els seus trajectes i els seus enllaços amb els diferents destins de la Línia 1.

Soterrament

Amb aquesta actuació s’aconseguirà un augment de la seguretat ferroviària, la supressió del pas per als vianants provisional del carrer València per la retirada de la via actual i millores, tant en la funcionalitat i capacitat de la línia, com en el seu entorn, amb la urbanització dels terrenys alliberats.

Les obres en execució, el cost de la qual ascendeix a 9,7 milions d’euros, consisteixen a completar la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot, a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via existent, que quedarà fora de servei.

La infraestructura i superestructura ferroviària es completen amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.

Al seu torn, FGV cedirà a l’Ajuntament de Burjassot el tram ferroviari que quedarà fora de servei, una vegada es completen les obres de soterrament de la connexió amb l’estació d’Empalme de Metrovalencia, situada en aquest municipi de l’Horta.