Les Rutes per l’Horta 2019 arranquen a Burjassot el 10 de març

4 març 2019|Burjassot

Des de 10/03/2019 fins a 10/03/2019

Rutes per l'Horta 2019

De la mà de l’Oficina de Sostenibilitat Local, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Lluna Àrias, posa en marxa aquest cap de setmana una nova edició de les Rutes per l’Horta del municipi. Unes rutes gratuïtes en les quals es pot participar tan sols reservant en l’Oficina de Sostenibilitat, en el 96 364 95 15, enviant un mail a sostenibilitat@ayto-burjassot.es o bé un missatge privat al Facebook SostenibilitatLocalBurjassot.

La primera ruta tindrà lloc aquest diumenge 10 de març i serà una ruta amb visió de gènere ja que s’inclou també dins de les activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, en col·laboració així amb Espai dona. També el mes de març, en aquest cas el diumenge dia 24, els participants en la ruta coneixeran el sistema tradicional de reg i la xarxa de séquies i observaran els seus elements patrimonials en la ruta de “Patrimoni hidràulic”.

El mes d’abril s’han programat dues rutes més. El dia 6, la relacionada amb la “Observació Ornitològica”, guiada per la Societat Valenciana d’Ornitologia. En la ruta, els participants podran observar i censar els ocells presents en l’horta en aquesta època de l’any. I, el dissabte 13 d’abril, la relacionada amb la “Cultura i el paisatge de l’horta”.

“Biodiversitat i entorns agrícoles” i “Horta i vi” seran les rutes que tindran lloc l’11 i el 25 de maig, respectivament passant el testimoni, ja el mes de juny, el dia 9, a la ruta “Xufa i Orxata”, en la qual es podrà veure i aprendre sobre el cultiu de la xufa.

Després de les vacances estivals, les rutes tornaran el 22 de setembre tenint com a protagonistes els versos de Vicent Andrés Estellés, el gran poeta de Burjassot. A través d’aquesta ruta inspirada en ell, aquells que la passegen, faran parada en llocs que apareixen reflectits en la seua obra, al mateix temps que es recitaran aquells poemes en què aquests llocs se citen. La ruta serà “L’Horta a través d’Estellés”.

Octubre tornarà a portar dues rutes, la del dia 20, novament sobre la “Xufa i l’Orxata” i la del dia 26, amb una nova “Observació Ornitològica”. Tancaran les rutes de 2019 les dues programades per al mes de novembre: el dia 10 “Horta i vi” i el dia 30, novament una “Observació Ornitològica”.