Els menuts usuaris de la Biblioteca Infantil aprenen com es cataloguen i classifiquen els llibres

13 febrer 2024|Burjassot

Des de 20/02/2024 fins a 20/02/2024

animación biblioteca

Dimarts que ve 20 de febrer, la Biblioteca Infantil de Burjassot acollirà una nova vesprada a animació lectora. A partir de les 18.00 hores, les xiquetes i els xiquets usuaris d’este servei municipal podran participar en l’activitat ‘Què fa un llibre com tu en una biblioteca com esta?’ en la qual podran conéixer com es classifiquen i es cataloguen els llibres que arriben nous a les prestatgeries de la biblioteca.

Esta activitat vol donar a conéixer als menuts usuaris i a les seues famílies, algunes de les tasques més importants en una biblioteca, com són la classificació i la catalogació dels llibres, tasques que es realitzen quan arriba un llibre nou a les biblioteques municipals. Abans que la publicació arribe a la seua prestatgeria corresponent, ha de passar per un procés en el qual s’analitza i es classifica dins d’un grup concret. Per exemple, alguns són contes pensats per a xiquets i xiquetes molt xicotets, mentre que uns altres són poemes, còmics o llibres per a aprendre. D’esta manera, la biblioteca està organitzada perquè es puguen trobar millor els llibres que es busquen segons les seues característiques.

Al final de l’activitat també se’ls mostrarà com als llibres se’ls posa el teixell o etiqueta que fa un resum i indica on col·locar-lo. Esta activitat està pensada per a xiquetes a partir de 5 anys.