Les Biblioteques Municipals col·laboren solidàriament amb la Biblioteca de Los Alcázares de Múrcia

14 febrer 2017|Burjassot

Les Biblioteques Municipals de Burjassot han tornat a mostrar el seu costat més solidari, en aquesta ocasió, amb una altra Biblioteca, la de Los Alcázares, a Múrcia, que, a causa del temporal de pluges patit el passat mes de desembre va perdre quasi 17.000 exemplars del seu fons bibliogràfic.

La Biblioteca de Burjassot va rebre la trucada de la Biblioteca de Silla, que al costat de la Conselleria de Cultura, l’Associació de Bibliotecaris Valencians i l’Ajuntament de Silla, han sigut els impulsors d’aquesta iniciativa. Silla es va posar en contacte amb més de 500 biblioteques públiques de la Comunitat Valenciana, entre elles, la de Burjassot, per a convidar-li a participar amb un donatiu de llibres no catalogats, duplicats o de donacions dels usuaris, publicats a partir de l’any 2000.

Burjassot ha col·laborat lliurant, de la mà de María Viu, vicepresidenta de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, 81 fons, 53 per a adults i 28 per a xiquets i xiquetes, dels quals, 12 corresponen a fons de Mediateca. Aquests fons, han sigut lliurats ja a la Biblioteca de Silla, seu per a la recepció i posterior enviament dels diferents volums cedits “que ens consta, que ja han sigut rebuts en la Biblioteca de Los Alcázares”, tal com han assenyalat fonts de les Biblioteques Municipals de Burjassot. Des que es va engegar la iniciativa, al voltant de vint-i-set Biblioteques, entre elles la de Burjassot, han participat, reunint un total de 1.143 exemplars.

A més de les Biblioteques Municipals de Burjassot han participat en aquesta acció solidària les Biblioteques d’Alaquàs, Albaida, Albal, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almenara, Almussafes, Benetússer, Bocairent o Bunyol, entre unes altres.