Les Biblioteques Municipals fan balanç de l’activitat del primer trimestre de 2015

28 abril 2015|Burjassot

Immers en plena celebració del Mes del Llibre, l’equip de Biblioteques Municipals de l’Ajuntament de Burjassot, que es gestionen des de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, ha aprofitat per fer balanç de la seua activitat registrada durant el primer trimestre de 2015, ja finalitzat. L’anàlisi de les dades llança uns resultats satisfactoris els quals mostren l’interés lector dels ciutadans de la localitat i constaten que són les Biblioteques Municipals i tots els serveis que aquestes presten, un dels baluards de la Casa de Cultura del municipi.

En l’actualitat, la Biblioteca d’Adults i la Biblioteca Infantil sumen un total de 9.821 socis, 191 dels quals han sigut noves altes tramitades durant els primers mesos de 2015. Quant als moviments realitzats, préstecs o renovacions d’exemplars, s’ha observat una notable alça, ja que solament en el passat mes de març, es van registrar 1.639 préstecs i/o renovacions. La presència del servei de Biblioteques en la seu electrònica de l’IMCJB ha augmentat notablement també el nombre de reserves i renovacions i exemplars, realitzades des d’Internet, evitant així el desplaçament físic dels usuaris.

Atenent als gèneres favorits dels lectors de Burjassot, la novel·la negra triomfa entre el lector adult, seguit de la saga, la novel·la romàntica i la històrica. Els usuaris de la Biblioteca d’Adults també s’interessen, considerablement, per la Filosofia i la Història. El lector menut opta majoritàriament, en els seus gustos, per l’acció i l’aventura amb títols com Gerónimo Stilton o Diario de Greg.

Quant al sexe dels lectors, l’anàlisi de les dades revela que el gènere femení llig més o, almenys, realitza més moviments en les Biblioteques Municipals, tant en la d’Adults com la Infantil. El 60% dels moviments realitzats en tots dos espais estan realitzats per dones i xiquetes. Si s’atén a la franja d’edat més lectora, els qui més lligen són els ciutadans d’entre 30 i 65 any, representant un 70% dels moviments registrats. Segueixen els majors de 65 anys. Aquestes dades demostren que la labor de les Biblioteques Municipals, especialment de la Biblioteca Infantil, ha de seguir en la línia de promoció del gust per la lectura entre els més xicotets i els adolescents.

També s’ha observat que, a més de la forta demanda de llibres en castellà i valencià, hi ha una creixent demanda de llibres de lectura en anglés, la qual cosa es tindrà en compte a l’hora d’adquirir nous fons bibliogràfics.