Les tasques de reconstrucció del mur de les Sitges s’iniciaran abans d’un mes

27 setembre 2018|Burjassot

Patio Los Silos

L’Ajuntament de València, com a propietari de l’immoble de les Sitges, ha declarat hui en la seua Junta de Govern la tramitació d’emergència i procedir immediatament a la reconstrucció del mur de contenció de terres col·lapsades en Les Sitges. Aquesta declaració d’emergència suposa la contractació directa per via d’emergència per part de l’Ajuntament de València de professionals competents per a la direcció tècnica de l’obra així com una empresa especialitzada en restauració del patrimoni. La dotació econòmica que s’ha estimat per a la realització d’aquests treballs és de 274.000 euros aproximadament.

L’Ajuntament de València, així mateix, mitjançant aquest procediment de declaració d’emergència, iniciarà les obres de rehabilitació abans d’un mes concorde a l’article 122.1 de la Llei 9/2017. Després de diverses reunions prèvies entre totes les administracions implicades en aquest procés de rehabilitació, s’ha acordat també la creació d’un grup de treball en el qual estaran representats l’Ajuntament de Burjassot, l’Ajuntament de València i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, per a afrontar totes les tasques necessàries per a restaurar i rehabilitar el monument de manera coordinada i efectiva.

Com a alcalde de Burjassot, vull expressar el meu agraïment a totes les administracions que han estat treballant per a poder adoptar aquesta solució urgent que permetrà la rehabilitació d’aquesta part del Pati de les Sitges de forma immediata. Estem segurs que abans d’aqueix mes, el nostre més emblemàtic monument estarà en procés de rehabilitació, procés en el qual continuarem treballant, braç a braç, amb l’Ajuntament de València i la Direcció General de Patrimoni en el grup de treball conjunt format per a tal fi”, apunta Rafa García, Alcalde de Burjassot.

Aquest procés de rehabilitació no ens impedeix continuar insistint i reclamant davant el Ministeri de Foment la rehabilitació integral de tot el conjunt monumental, projecte que estem segurs tindrà una resposta afirmativa per part del Ministre José Luis Ábalos”, finalitzara García.