L’Hort d’Almenar se suma al catàleg de jardins de Burjassot

5 maig 2015|Burjassot

Pot ser que el seu nom siga conegut per molts, però molt pocs han tingut l’oportunitat, fins ara, de conéixer aquest recòndit jardí de Burjassot, situat al costat de l’estació de metro de Burjassot, l’Hort d’Almenar. Va ser fa trenta anys quan dos biòlegs, Julio Lacarra i Ximo Sánchez, es van embarcar en aquest projecte de convertir un solar ple d’enderrocs en un autèntic jardí mediterrani. Ara l’Ajuntament de Burjassot, des de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, ha signat un conveni de col·laboració amb Julio Lacarra, un dels gestors d’aquest jardí, per dur a terme el projecte d’obertura de l’Hort d’Almenar. El conveni va ser subscrit dijous passat 30 d’abril, per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i Julio Lacarra, com a director tècnic del projecte, en presència també de la propietària del terreny, Mª Teresa Almenar.

Amb aquest conveni, l’Hort d’Almenar, passa a ampliar el catàleg de jardins amb què compta Burjassot. Ampliant així el repertori de zones verdes del municipi, l’Hort d’Almenar engrossirà, per la seua bellesa i particularitats, les parades obligatòries d’una ruta turística per Burjassot, sumant-se a altres parades de referència com Les Sitges, El Castell, la Ruta Estellés o l’Ermita de Sant Roc. Un jardí mediterrani, inspirat en origen en El Paradís, segons els seus creadors, que ve a engrandir l’atractiu turístic de Burjassot.

L’Hort d’Almenar té una superfície de 2.000 metres quadrats i presenta una distribució peculiar de plantes l’originalitat de les quals estreba que totes elles van ser plantades en el mateix mes, fa més de 30 anys, sent en l’actualitat una representació única del model tradicional de jardí valencià. En tota la seua extensió, es poden trobar fins a un centenar de varietats de flora mediterrània.

Ara, amb la signatura d’aquest conveni, es procedirà a les labors de condicionament d’aquest singular jardí de Burjassot, perquè en breu, puga ser obert al públic i passe a convertir-se així en lloc de descans, visites programades o estudi de totes les seues espècies.