Arriba “PERSEVERANCE” a Burjassot, un espectacle gratuït de dansa familiar amb el ballarí i coreògraf burjassoter, Salvador Rocher

22 setembre 2021|Burjassot

Des de 03/10/2021 fins a 03/10/2021

Cartel PERSERVERANCE 3-10-2021

La programació cultural de Burjassot va recuperant el pols i, a poc a poc, van arribant al municipi més espectacles per a gaudir en família. El pròxim a aterrar a l’Auditori de la Casa de Cultura serà “Perseverance”, un espectacle de dansa familiar i a l’aire lliure que arriba de la mà de la companyia Marroch i cofinançat pel Institut Valencià de Cultura (IVC). La cita, gratuïta, serà diumenge que ve 3 d’octubre, a les 12h.

Per a assegurar-se plaça el pati de butaques amb aforament limitat per a complir amb les mesures sanitàries (300 persones), cal reservar invitació en aquest ENLLAÇ. Les invitacions es podran reservar fins al divendres 1 d’octubre, a les *11h, perquè l’organització dispose de temps per a organitzar la distribució de l’aforament.

El dramaturg castellonenc Adrián Novella i el director i coreògraf de la companyia Marroch, el burjassoter Salva Rocher, estan darrere d’aquest distòpic espectacle de dansa que ja ha viatjat per diferents llocs de la geografia valenciana durant l’estiu. “Perserverance” segueix l’expedició d’un robot enviat a Mart per a recaptar informació sobre si és possible habitar, o no, el planeta roig. La diferència és que, en aquesta ficció, en Mart sí que hi ha vida, ja que ho habiten uns éssers que es comuniquen a través del moviment. Mentre “Perseverance” emet els seus missatges de manera audiovisual, els marcians assimilen el que se’ls diu a través del cos. Però no tot el que ha de comptar aquest robot serà positiu. El planeta que vol “conquistar” altres planetes està, en realitat, sent a poc a poc destruït. La guerra, la contaminació i l’escassetat de recursos naturals ha provocat que el seu futur es vaja esgotant.

Així, “Perseverance” no és només un espectacle visual sobre l’espai i els planetes, sinó que també pretén fer reflexionar a xiquets i majors sobre ecologia, contaminació, crisi, clima...i altres temes que amenacen a “el nostre món” des d’un punt de vista extern, a través de la mirada d’uns éssers completament aliens a la Terra però que tenen molt a ensenyar.