Les Escoles Infantils Municipals, ‘Llumenetes’, s’apunten a la carrera ‘Quilòmetres de Solidaritat’, a benefici de Save the Children

16 novembre 2023|Burjassot

Save the children

El 20 de novembre se celebra el Dia Universal del Xiquet, una jornada que es commemora mundialment per a reivindicar el valor de la infància en la societat per a focalitzar l’atenció en els xiquets i les xiquetes i lluitar pels seus drets, greument vulnerats en nombroses ocasions. Les Escoles Infantils Municipals, Llumenetes I i Llumenetes II, se sumaran a la commemoració participant en la carreraQuilòmetres de Solidaritat’, a benefici de Save the Children.

La carrera tindrà lloc el 20 de novembre, entorn de l’Antic Mercat Municipal, a les 17.45 h i en ella podran participar els més menuts de Llumenetes, però també els seus pares, els seus germans, els seus avis, les educadores, qui vulga. El circuit constarà de 10 voltes i, per a fer un donatiu de 10 €, per exemple, cada volta tindrà el valor simbòlic d’un euro. Els xiquets i xiquetes, prèviament al dia de la carrera solidària, rebran el carnet del corredor, perquè aquest siga emplenat per les famílies. Tots els fons recaptats, seran enviats directament a Save the Children.

Quilòmetres de solidaritat és una proposta didàctica i solidària dirigida als centres educatius, iniciada per Save the Children l’any 2004. La seua finalitat és sensibilitzar als més menuts i despertar en ells un esperit crític, participatiu i solidari cap a les injustícies que afecten milions de xiquets i xiquetes en el món, al mateix temps que recaptar fons per a ajudar a la infància més vulnerable en països desfavorits i assegurar que es respecten els seus drets.