Els escolars de Burjassot, “mestres” de neteja per als seus majors

3 maig 2018|Burjassot

Campaña limpieza en centros escolares

Una vegada que t’acostumes a arreplegar les caques, ja no fa fàstic“, “en la meua casa tenim set gossos i sempre les arrepleguem“, “la meua iaia està malament del maluc però sempre s’acatxa i arreplega les caques, jo ho he vist“. Aquestes frases i d’altres han sigut pronunciades aquest matí (2-05-2018) en la classe de 4rt de primària del col·legi El Pouet- Nostra senyora dels Desemparats. Vint-i-cinc alumnes i alumnes d’aquest centre escolar de Burjassot han seguit amb interès l’activitat de sensibilització per a una ciutat més neta, emmarcada en la campanya que té en marxa l’Ajuntament de Burjassot, la qual també ha arribat als més menuts.

L’objectiu d’aquestes xerrades orientades principalment a xiquets i xiquetes de 3r i 4rt de Primària és que ells mateixos prenguen consciència i es convencen que, malgrat la seua curta edat, poden convertir-se en poderosos exemples a seguir per les persones adultes que tenen a prop, a l’hora d’assentar bons hàbits que repercutisquen en un Burjassot més net, com són arreplegar els excrements canins de la via pública, impedir que els gossos orinen en els fanals o cantonades de façanes i, en aquest cas, procedir a la seua neteja o altres hàbits bàsics com tirar els residus a les papereres o als contenidors corresponents.

Escoltant les explicacions del tècnic que està duent a terme aquestes xerrades, els escolars han après que és més fàcil que una persona major canvie els seus mals hàbits de comportament respecte a la neteja si es fixen en les bones pràctiques dels més menuts que si ho fan en altres adults. Es tracta, en definitiva, de “donar una bona lliçó als adults, que vegen tot allò que els xiquets sou capaços de fer“.

Després de veure un vídeo molt gràfic a l’hora d’actuar amb els excrements de gossos en els carrers, els xiquets i xiquetes, que han afirmat haver vist pels seus barris la campanya municipal “El pipi mes destrueix”, el tècnic els ha mostrat el “ecopoop”, un recollidor d’excrements de cartró reciclat i biodegradable que, a més, els xiquets i xiquetes poden pintar, dibuixar, decorar i muntar. Cada escolar ha rebut un lot de cinc “ecopoops”. La idea que ha transmès el tècnic als xiquets i xiquetes és que, a més d’utilitzar-los per al que serveixen en les llars on hi haja gossos, “és important que ens familiaritzem amb aquest tipus d’elements, que els decorem i pintem a casa amb els pares i les mares, que parlem amb ells de la importància de mantenir neta la ciutat i tenir clar que vosaltres podeu ensenyar coses bones com aquestes a les persones majors“.

Aquesta campanya de sensibilització va a arribar també, en els pròxims dies, als col·legis San Miguel Arcàngel, Sant Joan de Ribera, Joan XXIII, La Fontaine, Miguel Bordonau i Fernando de los Ríos.