“Els Geo contes de tota la vida”, en la Biblioteca Infantil

11 abril 2017|Burjassot

Abril, el Mes del Llibre, ja ha començat a avançar en el calendari i, durant la seua primera setmana, l’Equip de Biblioteques Municipals de Burjassot ha programat tres activitats relacionades amb el món dels llibres i de la lectura: un taller d’animació lectora, un contacontes i la presentació d’un llibre per a públic adult.

La primera activitat tindrà lloc el dimarts 4 d’abril, a les 18h, dedicada als xiquets i xiquetes que cada vesprada acudeixen a la Biblioteca Infantil. Es tracta d’un nou taller d’Animació a la Lectura anomenat “Els Geo contes de tota la vida”que, en aquesta ocasió, comptarà amb la directa col·laboració del pare d’una dels menuts usuaris de la Biblioteca. José Francisco Valls Zapata, juntament amb el personal tècnic responsable de l’activitat, introduirà als xiquets i xiquetes en l’univers dels quatre grans escriptors de contes infantils i juvenils de tots els temps i en el dels seus personatges de conte més coneguts. Aquests escriptors són Charles Perrault, Hans Christian Andersen, els Germans Grimm i Félix María de Samaniego i sobre ells i les seues creacions versaran totes les Activitats d’Animació Lectora programades al llarg del mes, per al públic infantil de Burjassot.

Així els xiquets i xiquetes coneixeran a aquests creadors a través d’un joc en el qual hauran de descobrir, mitjançant pistes, qui són els sis personatges sorpresa de la vesprada, a través de pistes que donaran els propis autors dels contes sobre quins són els seus personatges favorits i on trobar-los, dins de la Biblioteca Infantil. Cada autor oferirà als participants informació sobre els seus assoliments com a escriptor, aportarà un resum de dos de les seues obres i oferirà pistes per a trobar als seus personatges favorits que han quedat mimetitzats en la Biblioteca.

L’activitat es completarà amb la confecció d’un mural en què quedaran reflectits tant els grans autors de literatura infantil i juvenil, com els seus personatges més coneguts, de manera que els xiquets i xiquetes s’aniran familiaritzant amb ells, al llarg del Mes del Llibre.