Els IES Federica Montseny i Comarcal tindran panells solars, dins del programa “Zero, energia de proximitat”

1 agost 2022|Burjassot

placas solares

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha triat a dos IES de Burjassot, l’IES Federica Montseny i l’IES Comarcal, per a implantar panells solars fotovoltaics per a autoconsum, dins del programa “Zero, energia de proximitat”. Aquest programa consisteix en la instal·lació de panells fotovoltaics per a generar energia solar neta en 114 instituts públics, distribuïts en 71 municipis en el territori valencià.

Aquests panells generaran l’energia elèctrica que necessiten tots dos centres i, a més, els excedents es repartiran entre les famílies més vulnerables amb l’objectiu de no deixar a ningú arrere, en el procés de transició ecològica.

La Conselleria de Transició Ecològica coordinarà, a través de ‘Municipis en xarxa’, un projecte al qual s’han adherit més de 250 municipis per a impulsar les energies renovables i impulsar les comunitats energètiques municipals, i que els excedents generats en les instal·lacions educatives beneficien als que més ho necessiten a través dels Serveis Socials dels ajuntaments.