Els joves dels instituts de Burjassot poden formular les seues propostes en els Pressupostos Participatius

1 febrer 2022|Burjassot

Tindre complits els setze anys i estar empadronat o empadronada a Burjassot són els dos únics requisits que es necessiten per a poder formular una proposta als Pressupostos Participatius que ha posat en marxa l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Participació Ciutadana que dirigeix Yolanda Andrés. Per això, són molts els joves del municipi que poden començar a participar de la vida pública de la seua ciutat a través d’aquesta iniciativa que han conegut i en la qual, des del passat 31 de gener, poden participar, igual que la resta de ciutadans i ciutadanes de Burjassot.

Perquè conegueren de primera mà en què consisteix la iniciativa municipal dels Pressupostos Participatius, la regidora de Participació Ciutadana, Yolanda Andrés; la regidora d’Educació, Manuela Carrero i el regidor de Joventut, Javier Naharros, han visitat els tres instituts públics de Burjassot, l’IES Vicent Andrés Estellés, l’IES Federica Montseny i l’IES Comarcal, per a realitzar una xarrada amb els grups de Batxiller dels tres centres. Amb la col·laboració dels directors, directores i docents, els responsables municipals han explicat als joves què són els Pressupostos Participatius, per què s’han posat en marxa a Burjassot, com es pot participar, en què consisteix cadascuna de les fases de la campanya i per què és tan important la implicació de la població jove en una iniciativa com aquesta. Així mateix, s’ha traslladat als joves que les propostes que es formulen han de ser viables i complir amb una sèrie de condicions com per exemple que estiguen basades en la sostenibilitat, la igualtat i el bé comú de tota la comunitat.

Moltes vegades els joves es queixen, i ens els falta raó, que els governs i institucions no els tenen en quanta a l’hora de posar en gallimarsot les seues polítiques. Pensar sobre les seues necessitats com a joves i alhora com a ciutadans de Burjassot i plasmar-les a través de propostes formulades per ells mateixos és una manera de començar a escoltar els joves i a fer realitat, si són viables, les seues demandes” ha declarat Yolanda Andrés, responsable de Participació Ciutadana.