Els orígens de la Casa Consistorial, nou episodi de la sèrie documental “Burjassot en la memòria”

1 març 2022|Burjassot

Burjassot en la memoria- Ángel López

El cinqué episodi de la sèrie documental “Burjassot en la memòria”, impulsada per la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Turisme i Memòria Democràtica que dirigeix Javier Naharros, ja està disponible en la web municipal i en el canal de Youtube de l’Ajuntament de Burjassot. En aquest nou lliurament i de nou de la mà dels testimoniatges d’Ángel López, qui va ser responsable de l’Arxiu Municipal fins a la seua recent jubilació i actual secretari de la Fundació Blasco Ibáñez, el document explica a l’espectador els orígens de l’edifici que hui alberga a l’Ajuntament de Burjassot.

Va ser en 1865 quan, per primera vegada, les actes municipals recullen que es fa necessari l’adquisició d’un edifici on se situe oficialment la asa Consistorial del municipi. Inicialment aqueix edifici va ser el situat en la Plaça de Sant Joan de Ribera, enfront del Col·legi Major i, encara hui, un rellotge de sol situat en la part superior de la seua façana recorda al visitant que allí va estar situat, inicialment, el Consistori.

Amb l’inici del nou segle, l’edifici d’aqueix primer Ajuntament es queda xicotet. Aqueixa circumstància juntament amb l’inici de l’eixample del municipi des del seu nucli primigeni, entorn del Pouet, cap a més enllà de Les Sitges i la necessitat també de la creació d’unes Escoles Municipals gestionades per l’administració local, faran que els governants del moment adquirisquen, en 1914, el solar on s’alçaria l’edifici que, des de 1915, alberga l’Ajuntament de Burjassot que, en aqueixos primers anys, compartiria espai precisament amb les Escoles Municipals.