Els Pressupostos Participatius de Burjassot compten amb 59 propostes a dies del tancament de termini

17 febrer 2022|Burjassot

Burjassot Participa

La campanya dels Pressupostos Participatius de Burjassot, impulsada per la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Burjassot, està arribant al final de la seua primera fase d’execució, consistent en la recollida de propostes per part de la ciutadania per a decidir en quines accions o iniciatives invertir una part del pressupost municipal, 100.000 euros en aquesta primera edició, que constituïsquen una aportació al bé comú i millora del municipi.

Des que el passat 31 de gener s’obrira el termini per a la formulació de propostes, els veïns i veïnes, bé individualment o bé com a col·lectiu, han presentat un total de 59 propostes a través de la plataforma digital habilitada per a això en www.burjassotparticipa.com. D’aquestes 59 propostes, 14 d’elles ja compten amb el mínim de 20 avals necessaris per a poder passar a la fase d’estudi de viabilitat de les propostes presentades, per part dels tècnics i serveis municipals. La fase de formulació de propostes finalitzarà el pròxim 21 de febrer, mentre que fins al 28 de febrer s’estendrà la fase de formulació d’avals o suports a les propostes anteriorment formulades.

Idees per a la millora de l’accessibilitat i la mobilitat en el municipi, incentius per al reciclatge, ampliació i millora de la xarxa de carril bici, millora de les instal·lacions de caràcter cultural i social o increment del mobiliari esportiu, entre altres, són algunes de les propostes que, fins al moment, més avals o suports estan aconseguint per part de la ciutadania.

El calendari dels pressupostos Participatius a Burjassot avançarà amb la següent fase, que s’estendrà del 28 de febrer al 13 d’abril i que consistirà en l’estudi de viabilitat jurídica, tècnica i/o pressupostària de les propostes formulades per part dels tècnics municipals. Avançant cap al final de la campanya, del 18 d’abril al 18 de maig, la ciutadania disposarà de tot un mes per a votar les propostes finalistes, les que més avals hagen recollit, les quals quedaran publicades en la plataforma. Aquesta fase també es completarà amb nou taller del Consell Municipal de Participació Ciutadana, que tindrà lloc el 5 de maig i que se centrarà en el procés de votacions. El procés dels Pressupostos Participatius finalitzarà amb la selecció de la proposta o propostes viables seleccionades perquè, en 2023, l’Ajuntament de Burjassot inicie la seua execució.

Les persones que, per diferents circumstàncies, no puguen accedir a la plataforma digital per compte propi, trobaran punts d’accés a la mateixa a la Casa de Cultura, en la seu de CEMEF i en la Piscina Municipal.