Març dedicat a les Falles, a la Igualtat, al Teatre i a la Poesia en les Biblioteques Municipals

2 març 2022|Burjassot

Des de 03/03/2022 fins a 03/03/2022

Visca les Falles

L’equip de Biblioteques Municipals de Burjassot ha programat, per al març, nombroses activitats en les quals la festa fallera serà la protagonista durant els primers dies. Després de la setmana fallera, el teatre i la poesia arribaran a les animacions lectores i, per a finalitzar el mes, tornarà el Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults.

Les activitats d’Animació Lectora començaran aquest dijous 3 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Infantil, amb la lectura en veu alta del llibre Visca els Falles!, de Teresa Broseta i Sergio Sempere. A través de la lectura del llibre, els participants coneixeran una mica millor la festa fallera i, a continuació, tindrà lloc un taller d’ambientació fallera per a engalanar la Biblioteca Infantil.

El divendres 4 de març, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat (Espai Dona), la Biblioteca Infantil acollirà el taller infantil i la presentació del conte amb perspectiva de gènere “Noa”, una activitat que s’emmarca dins de la programació per a commemorar el Dia Internacional de les Dones. Serà a les 18.00 hores.

La vesprada del 9 de març, a les 18.00 hores, en la Plaça de la Casa de Cultura, sonarà una frase molt especial per a tots els fallers i les falleres, adaptada a les xiquetes i xiquets de la Biblioteca Infantil: “Senyor pirotècnic, pot començar…la globotà”. En aqueix moment, desenes de globus explotaran en una de les activitats més divertides que proposa l’equip de Biblioteques.

Passada la setmana fallera, el 22 de març, la Biblioteca Infantil celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb una divertida activitat en la qual els petits participants tindran l’oportunitat de conéixer aquest gènere literari a través dels cal·ligrames. I no només això, sinó que també podran crear el seu propi cal·ligrama o bé acolorir els que els facilite la tècnica de la biblioteca. Serà a les 18.00 hores.

L’últim divendres de mes, el 25 de març, a les 19.00 hores, tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults que, al març, estarà dedicada a Chanel Cleeton i el seu llibre, El próximo en la Habana.

I, per a finalitzar març, el dia 31 hi haurà dues activitats. D’una banda, la Biblioteca Infantil,a les 18.00 hores, acollirà una animació lectora per a commemorar el Dia Mundial del Teatre. D’altra banda, de 17.00 a 19.00 hores, el Mercat del Bescanvi de Llibres tornarà a la planta baixa de la Casa de Cultura.