Més de tres-centes persones assisteixen a la presentació del llibre “Un siglo de Fallas de Burjassot”

5 abril 2019|Burjassot

Presentación libro Un siglo de Fallas

Vicente Roig Folch, burjassoter i amant declarat del seu poble, ha vist complit el somni pel qual ha estat treballant durant quinze anys. En la vesprada d’ahir dijous, 4 d’abril, presentava el seu llibre, “Un siglo de Fallas de Burjassot. De 1917 a 2017 desde sus orígenes”. Ho feia davant de 350 persones que, representant a la pràctica totalitat del teixit social del municipi, van acudir a acompanyar-li en la culminació d’aqueix somni personal, el que Vicente, també declarat amant de la festa fallera, ha posat tot el seu esforç i dedicació durant els últims tres lustres.

La Sala Polivalent del Centre Cultural Tívoli va acollir doncs, la presentació d’aquest llibre, en el qual va estar present la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros i la regidora d’Educació, Olga Camps. També va estar present el diputat Antonio Subiela, així com nombrosos regidors de la Corporació Municipal. El President de l’Agrupació de Falles de Burjassot, Iván Heredia, va assistir juntament amb una amplíssima representació de la pròpia entitat fallera i de les diferents comissions del municipi que, a més, havien participat en l’organització de l’acte.

La presentació va estar conduïda per l’historiador de Burjassot, Luis Manuel Expósito Navarro, qui va anar donant la paraula a la resta de ponents. Arturo Cervellera, metge i historiador, va abordar la història de Burjassot en el moment en què naixien les falles al poble i l’expansió urbana de Burjassot relacionada amb les primeres comissions. Javier Mozas Hernando, historiador, documentalista, i erudit de la història de les Falles, també va aprofundir sobre la història de la festa fallera a la ciutat de València per a donar pas, a continuació, al burjassoter Miguel Santaeulalia Nuñez, reconegut artista faller, pertanyent a tota una saga d’artistes i, a més, amic personal de l’autor. Josep Barat va prendre la paraula com a president de l’entitat que ha assumit l’edició del llibre, l’Entitat Cultural Valenciana El Piló de Burjassot. Després de la seua intervenció, va passar la paraula al vertader protagonista de la nit, a l’autor Vicente Roig Folch qui, emocionat, va reconéixer haver dubtat sobre si el seu somni es veuria realitzat algun dia. Però finalment, aqueix dia va arribar i va ser ahir.

Durant la seua intervenció, repleta d’agraïments, Vicente va donar detalls també sobre bona part del contingut del seu llibre. En “Un siglo de Fallas de Burjassot”, el lector trobarà la realitat dels fets ocorreguts en el món de les falles, a Burjassot, durant tot un segle. Creació de comissions, presentacions, presidents, falleres majors, corts d’honor, artistes fallers, monuments, pirotècnia, vicissituds vàries, etc… Tot això acompanyat de més de 800 fotografies i il·lustracions.