Mes del Llibre, virtual, en les Biblioteques Municipals amb regals, sortejos i molta lectura

30 març 2021|Burjassot

Día del libro infantil

A uns dies que comence el mes d’abril, en el qual es celebra tant el Dia del Llibre Infantil i Juvenil com el Dia del Llibre, l’equip de les Biblioteques Municipals de Burjassot, des de l’àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament del municipi, ja ho té tot preparat perquè siga un dels mesos més lectors de l’any.

No cal perdre de vista les xarxes socials de les Biblioteques Municipals, @cult.burjassot, en Instagram, @cult_burjassot, en Twitter i Casa Cultura Ajuntament Burjassot, en Facebook, per a estar informat de totes les activitats i per a poder participar en els diferents sortejos.

Per a commemorar el Dia del Llibre Infantil i Juvenil, i comptant amb la col·laboració de l’Agència de Promoció del Valencià del municipi (Aviva Burjassot), se sortejarà un lot de llibres tant en Instagram com en Facebook, sempre que els participants donen un “m’agrada” a la publicació commemorativa de la data, etiqueten a dues persones i facen una recomanació d’un llibre en valencià i d’un altre en castellà. Aquest primer sorteig es realitzarà el 7 d’abril.

Així mateix, per cada préstec de llibres infantils a la Biblioteca d’Adults, s’obsequiarà als xiquets amb un “kit” del lector o lectora consistent en un marca pàgines per a acolorir, un carnet de “Lector o lectora del Dia del Llibre 2021” i un cartell amb la poesia del Dia Internacional del Llibre Infantil perquè puguen guardar-lo de record.

El segon sorteig del mes, destinat al públic adult, es realitzarà el 23 d’abril, Dia del Llibre, i la dinàmica per a prticipar serà la mateixa que la del lot infantil. Aquest sorteig també compta amb la col·laboració d’Aviva Burjassot.

A més, els més menuts poden fer arribar a la Biblioteca d’Adults els seus dibuixos commemoratius del Dia del Llibre 2021, els quals s’exposaran en les vidrieres de la Biblioteca Infantil i es compartiran en xarxes socials.

A totes aquestes accions de foment de la lectura i de l’hàbit lector, s’uneix la que es realitzarà en col·laboració amb l’Aula de dia, una de les iniciatives que s’inclouen dins del Projecte d’Intervenció Socioeducativa, Reforç Tecnològic i Promoció Cultural, de la regidoria d’Educació, que s’està desenvolupant amb l’alumnat de l’IES Comarcal.

Així, l’alumnat participant l’Aula de dia tindrà l’oportunitat de visitar, amb totes les mesures sanitàries establides, la Biblioteca d’Adults els dies 19 i 20 d’abril per a conéixer el seu funcionament, les seues seccions, la seua normativa…en definitiva, conéixer de primera mà el treball que es desenvolupa en una biblioteca. Tindran també l’oportunitat de realitzar una dinàmica de cerca de fons bibliogràfics i es podran fer el carnet de soci o sòcia, en el cas que no el tinguen.

Un mes lector, d’aventures, d’accions de foment de la lectura en el qual les Biblioteques Municipals també s’han adherit a la campanya del Dia del Llibre de la Biblioteca Nacional d’Espanya, a la campanya posada en marxa per l’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI), que té com a lema “La música de les paraules” i a la campanya d’Aviva Burjassto, mitjançant la qual es distribuiran diferents llibres entre l’alumnat dels centres escolars de Burjassot.

Aquells usuaris que, amb cita prèvia, visiten la Biblioteca d’Adults per a realitzar els seus préstecs i devolucions de llibres, també podran contemplar la vitrina que des de l’equip de les Biblioteques s’ha preparat amb les últimes novetats i lectures recomanades per a totes les edats.

Finalment, la sessió virtual del Club de Lectura estarà dedicada, el 30 d’abril, a la finalista del Premi Planeta 2020, Sandra Barneda i el seu llibre “Un océano para llegar a ti”.