Taula informativa de SASEM Burjassot sobre salut mental

27 setembre 2023|Burjassot

Des de 11/10/2023 fins a 11/10/2023

SASEM

El pròxim dimecres 11 d’octubre, a partir de les 10.00 hores, el Servei d’Atenció i Seguiment per a Persones amb Problemes de Salut Mental (SASEM), dependent de la Regidoria de Serveis Socials, dirigida per Manuela Carrero, muntarà una taula informativa, a la portes de l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquesta acció, que es realitza al costat de l’associació Fem Salut i la Fundació Maides, és sensibilitzar a la població en matèria de salut mental i, a l’una, donar a conéixer la abor que desenvolupen les citades associacions en el municipi.

La labor del SASEM és previndre la cronificació dels problemes de salut mental i procurar la permanència de la persona en el seu entorn familiar i comunitari, evitant la institucionalització. Aquest programa s’està desenvolupant a Burjassot per un equip multidisciplinari de professionals de l’àrea que estan en contacte directe amb les veïnes i els veïns que necessiten ser atesos.

Aquest servei està dirigit a persones amb problemes de salut mental greu que tinguen edats compreses entre 18 i 65 anys i que presenten diferents graus d’afectació en la seua esfera personal, familiar, social i laboral. La derivació de les persones usuàries es realitza a través de l’Equip d’Intervenció Social d’Atenció Primària Bàsica de l’Ajuntament de Burjassot.

A més d’una metodologia de planificació centrada en la persona, amb una atenció especialitzada, coordinada amb la Unitat de Salut Mental, SASEM treballa amb el model d’atenció comunitària des d’un enfocament integral que inclou, no sols a les persones afectades, sinó també a les seues famílies, a les entitats socials i a la comunitat en general.