Arriba el Mercat del Bescanvi de Llibres i el Club de Lectura d’octubre

24 octubre 2023|Burjassot

Mercado del Trueque

Arribant al final d’octubre, no faltarà una nova edició del Mercat del Bescanvi de Llibres i una nova sessió del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults, dues activitats emmarcades dins del programa d’Animació Lectora.

Com cada últim dijous de mes, el dia 26 d’octubre, de 17.00 a 19.00 hores, el Mercat del Bescanvi de Llibres a torna a donar l’oportunitat als més àvids lectors d’intercanviar els llibres que ja s’han llegit per aquells que volen descobrir. Una manera de fomentar l’hàbit lector sense que a la ciutadania li coste un euro.

Un dia més tard, el divendres 27 d’octubre, el Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults tornarà a celebrar, a les 19.00 hores, una nova sessió en la qual el protagonisme serà per a la novel·la La dama del lago, de Laura Lippman.

Esta novel·la porta al lector al Baltimore de 1966. Maddie, mare i esposa perfecta, decideix una nit, de manera impulsiva, plantar-ho tot i convertir-se en periodista, disposada a complir els seus somnis de joventut. Quan el cos d’una jove apareix en un llac, Maddie veu l’ocasió de fer-se un nom i llançar llum sobre aquest crim, malgrat la indiferència general. El que no s’imagina és la quantitat de problemes que causarà en perseguir una història que ningú vol que compte.

La dama del lago no és només un fascinant relat d’una investigació criminalística, sinó també la història de dues dones que van manifestar el seu compromís per lluitar contra el destí que els havia tocat viure, en la qual es combinen el racisme, el sexisme i la lluita de classes a l’Amèrica dels anys seixanta.

Laura Lippman és una novel·lista, escriptora i periodista estatunidenca, autora de novel·les de ficció detectivesca. Va ser reportera durant vint anys, inclosos dotze anys en The (Baltimore) Sun. Va començar a escriure novel·les mentre treballava i va publicar set llibres sobre la “investigadora privada accidental” Tess Monaghan, abans de deixar el periodisme diari en 2001. El seu treball ha sigut guardonat amb diferents premis.

L’última Animació Lectora del mes tindrà lloc el dimarts 31 d’octubre, a la Biblioteca Infantil, i ambientada en Halloween, es tracta d’un taller de monstres anomenat  Espantacriatures en Tots Sants. Serà a les 18.00 hores i l’activitat serà en valencià.