Nova prestatgeria violeta a la Biblioteca Municipal, amb llibres de temàtica feminista

7 març 2023|Burjassot

Burjassot es troba celebrant la setmana d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La Igualtat comença per la Cultura és el lema triat en 2023 per la regidoria d’Igualtat i Feminisme, dirigida des de l’alcaldia, com a eix transversal per a tota la relació d’activitats i accions programades que, enguany, arriben també fins a la Biblioteca Municipal.

I és que una nova prestatgeria, la prestatgeria violeta, s’ha creat a la Biblioteca Municipal d’Adults la qual, ha començat a omplir-se d’exemplars que comparteixen temàtica feminista. De moment s’han adquirit un total de 16 llibres, entre assajos i novel·les, als quals s’han unit altres llibres de similar temàtica que ja estaven disponibles a la Biblioteca. Feminismo 4.0 i Feminismo para principiantes, de Laura Varela; Una cambra pròpia, de Virgínia Woolf, De eso no se habla, de Laurie Penny; La mujer española y otros escritos, d’Emilia Pardo Bazán, Yo, vieja. Apuntes de supervivencia para seres libres, d’Anna Freixas o La mujer quiere alas y otros ensayos, de Clara Campoamor, són alguns dels títols que habiten en aquesta nova prestatgeria violeta i que, sent alguns grans clàssics i altres publicacions molt recents, comparteixen un denominador comú: el feminisme i la reivindicació de la igualtat és transversal en el temps.

Paral·lelament, i per a donar visibilitat a la nova bibliografia, les portades d’aquests llibres en format gegant pengen de la façana de l’Ajuntament i de la façana de la Casa de Cultura, a manera de llibreria a l’aire lliure. Que sàpien els caminantes, si reparen en alguna portada que els cride l’atenció, que tenen el llibre a la seua disposició, en la nova prestatgeria de la Biblioteca. Perquè la Igualtat comença per la Cultura.