Octubre arriba a la Biblioteca Infantil carregat d’activitats

3 octubre 2016|Burjassot

La celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d’octubre, del Dia de les Escriptores, el 17 i del Dia Internacional de la Biblioteca, el 24 d’octubre, van a marcar les activitats que s’han programat per al mes d’octubre, a Burjassot, per part de l’equip de Biblioteques.

Activitats que començaran el dijous 6 d’octubre, a les 18 hores, amb la visita de Jaume I, el Conqueridor. Des de la Biblioteca Infantil es donarà a conèixer la figura de tan important cavaller amb una animació lectora que començarà amb el visionat d’unes diapositives que llegiran alguns dels participants. Després del visionat, com a activitat de comprensió lectora, es realitzarà l’Auca de Jaume I: es repartiran vinyetes d’una banda i els textos d’una altra i, entre tots, s’hauran d’ordenar. Per a acabar l’activitat, es realitzarà un petit taller creatiu.

Un dia més tard, el divendres 7 d’octubre tornaran els contacontes a la Casa de Cultura, concretament al seu Saló d’Actes a partir de les 18 hores. Aquest espai municipal obrirà les seues portes a Joan sense por, un conte trepidant i divertit, en valencià, ple de fantasmes i bruixes en el qual el protagonisme i la participació del públic serà fonamental per al seu desenvolupament. De la mà de la companyia Elisa Martínez Matallín, tots els xiquets presents viuran una vesprada la mar de divertida.

Arribant quasi a l’equador del mes, el dijous 13 d’octubre, es presentarà en la Biblioteca Infantil a les 18 hores el quadern de Felicidari, la nova iniciativa de l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot (AVIVA), dirigida per la regidora Maria Viu, l’objectiu del qual és desenvolupar les relacions intergeneracionals entre les xiquetes i els xiquets del municipi i els seus majors; una activitat que s’està desenvolupant en els centres educatius. De la mà de la creadora del quadern, la il·lustradora Lirios Bou, els participants en l’activitat coneixeran el treball que es realitzarà en aquesta iniciativa. La il·lustradora estarà acompanyada de la pròpia Regidora i del tècnic d’AVIVA, Xavier Benavent.

Aqueixa setmana, concretament el divendres 14 d’octubre a les 19:30 hores en la Casa de Cultura, continuaran les activitats d’animació lectora, en aquesta ocasió, amb la presentació del llibre de David Ortega Valiente, “Mundo Oculto- La Caja de Pandora”. En la presentació, David estarà acompanyat pel seu familiar i professor d’ESO, Armando Valiente Mulas. A més, David mostrarà un book tràiler del llibre.

Les activitats d’animació lectora continuaran el dilluns 17 d’octubre amb la celebració de de el Dia de les Escriptores. Aquest dia tan especial per a les biblioteques es celebrarà, a partir de les 18 hores en la Biblioteca Infantil, amb la lectura en veu alta del llibre “La Bibliotecaria de Basora”, un conte curt per a xiquets i xiquetes de 6 a 9 anys, escrit per Jeanette Winter. L’activitat es completarà amb un taller artístic.

El Mercat del Bescanvi tornarà a la Plaça de la Casa de Cultura el dimecres 19 d’octubre, donant l’oportunitat als lectors d’intercanviar els seus llibres de manera totalment gratuïta. Es podran deixar els que ja estan llegits i agafar aquells que vulguen que formen part de les seues biblioteques personals. Un dia més tard, el dijous 20 d’octubre, “Visca la meua Biblio” serà l’activitat que es desenvolupe en la Biblioteca Infantil per a començar a commemorar el Dia Internacional de les Biblioteques. Aquest dia es llegirà el pregó per a anunciar l’arribada d’aquest dia i es podrà contemplar, en el tauló de la Biblioteca Infantil, una exposició de fotografies que resumeixen l’activitat de la biblioteca en aquests primers mesos de l’any. A més, es farà un taller de confecció de cartells commemoratius de tan important data.

El dilluns 24 d’octubre serà molt important per a les Biblioteques Municipals de Burjassot ja que celebraran el Dia Internacional de la Biblioteca donant els diplomes a les i els més lectors del municipi, tant de la Biblioteca d’Adults com de la Infantil. A les 18:30 hores tindrà lloc el lliurament dels diplomes en la Biblioteca d’Adults per a donar pas, a la lectura continuada del llibre de Matilde Asensi, “Tierra firme” a càrrec del grup teatral Paraules i Dones de Burjassot que convidaran als usuaris de la Biblioteca d’adults a ser també partíceps de l’activitat.

El programa “Los peques en la radio”, que Burjassot Radie emet tots els dimarts de 18 a 18:30 hores, comptarà el dimarts 25 d’octubre amb la visita de les i els més lectors de les biblioteques de Burjassot i, per a finalitzar el mes d’activitats, la lectura en veu alta tornarà a ser la protagonista, el dijous 27 d’octubre a les 18 hores. L’animació lectora d’aquest dia, anomenada “Te lo recomiendo”, s’adaptarà a l’edat de les i els xiquets participants en la mateixa; una vegada realitzada la lectura hi haurà una activitat d’animació lectora i un taller creatiu.