Paraules i Dones ret homenatge a Amparo Pastor, la seua alma máter

9 juny 2023|Burjassot

Paraules i Dones- Homenaje Amparo Pastor

Pensava que anava a participar en la tertúlia d’una activitat literària, i no sospitava en absolut el que li esperava en arribar a la Casa de Cultura. Una Sala d’Actes repleta va trencar en aplaudiments quan apareixia, en la vesprada d’ahir, Amparo Pastor, per a assistir a l’homenatge que li dedicava la seua benvolguda Associació Teatral Paraules i Dones. Un homenatge a una extensa trajectòria teatral i cultural a Burjassot des que, allà pel 2011, Amparo va plantejar a l’Ajuntament de Burjassot la possibilitat de muntar un taller de teatre per a dones que, hui, més d’una dècada després, s’ha convertit en una entitat consolidada, amb nombroses funcions muntades i interpretades per dones.

L’homenatge a Amparo Pastor va començar amb la projecció d’un vídeo que recollia afectuosos missatges de companys i companyes i que també feia un passeig per totes les obres teatrals realitzades per Paraules i Dones des dels seus inicis, la gran majoria d’elles promogudes o dirigides per la mateixa Amparo. Però la part més divertida va arribar quan, després de les intervencions de l’actual presidenta de Paraules i Dones, Mª Ángeles Hernández i de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, totes les companya d’Amparo van eixir a escena per a interpretar un popurri, a manera de teatret, de totes les obres que ha muntat l’associació, fins a l’actualitat.

Finalment, Amparo Pastor, multifacètica, amant de la cultura i del teatre, “patrimoni humà del nostre poble, ja que Burjassot no s’entendria sense Amparo”, en paraules de l’alcalde, va pujar a l’escenari feliç i visiblement emocionada per a agrair la sorpresa i per a rebre el calorós aplaudiment i abraçada de les seues companyes i de totes les persones presents.