Popeye i Tintín protagonitzen les activitats d’animació lectora de febrer a Burjassot

5 febrer 2019|Burjassot

Des de 07/02/2019 fins a 07/02/2019

Animación Lectora- Tintín

En 2019 es compleixen 90 anys que, amb una setmana de diferència, naixien dos personatges molt estimats de la literatura: Popeye i Tintín. Per a commemorar aquest gran aniversari i donar a conéixer la figura de tots dos personatges i dels seus companys d’aventures, l’equip de Biblioteques Municipals dedicarà les seues activitats gratuïtes d’animació lectora a tots dos personatges en aquest mes de febrer.

Així, les activitats començaran el dijous 7 de febrer commemorant el 90 aniversari de Tintín. Durant l’activitat, que començarà a les 18 hores a la Biblioteca infantil, es coneixerà una mica millor la figura de l’autor d’aquest genial personatge, Georges Rémi, conegut com a Hergé. Els participants tindran l’oportunitat de recrear una entrevista amb l’autor per a conéixer la biografia del creador de Tintín. Després d’aquesta primera part, analitzaran les parts més importants d’un dels còmics de Tintín, el qual va visitar Burjassot amb motiu del rodatge de la pel·lícula “Tintín i les taronges blaves”.

Aquesta primera setmana de mes també comptarà amb la presentació de dues noves creacions literàries, les escrites per José Antonio Murgui, “DUAL. La psicosis siempre tiene doble dirección” i “Solo es el fin de la soledad”, una saga enclavada en el gènere negre “encara que amb matisos”, tal com el mateix autor assenyala, qui “les situaria més com a novel·les policíaques amb trames més corals i personalistes”. La presentació serà divendres 8 de febrer a les 19.30 hores a la Sala d’Audiovisuals i comptarà també amb la participació  de l’autor i de l’editora Yolanda Barambio.

Popeye arribarà a la Biblioteca Infantil el dimecres 13 de febrer a les 18 hores amb una nova animació en la qual també es coneixerà una mica millor al seu autor, Elzie Crisler Segar, ja que la seua figura serà el fil conductor de l’activitat de la vesprada. Ja el dimarts 19 de febrer torna Tintín a la Biblioteca Infantil amb l’animació “Jo també escric una història de Tintín”. A partir de les 18 hores, i després de visualitzar una presentació sobre els principals companys d’aventures de Tintín, cada participant tindrà la possibilitat de crear la seua pròpia aventura emplenat els “entrepans” de la història que se’ls facilitarà.

En la recta final del mes, arribarà el divendres 22 de febrer a les 19 hores una nova sessió del Club de Lectura que aquest mes estarà dedicada a “El corazón de las tinieblas” de Joseph *Conrad. Aquesta vesprada donarà pas, el dimecres 27 de febrer a una nova vesprada amb Popeye com a protagonista. A partir de les 18 hores, i després de conéixer també als personatges que li acompanyen en les seues aventures, els participants confeccionaran un marca pàgines amb el personatge que més els haja agradat.

Per a finalitzar el mes, el dijous 28 de febrer se celebrarà, de 17.30 a 19.30 hores, una nova vesprada dedicada al Mercat del Bescanvi, a la planta baixa de la Casa de Cultura.