“Per fi acaba el malson del Barri de l’Empalme de Burjassot després d’anys de despropòsits de l’anterior govern de la Generalitat”, declara l’alcalde de Burjassot

17 gener 2019|Burjassot

Soterrament

Per a l’Ajuntament de Burjassot que huit grans empreses hagen optat a la licitació del soterrament del tram de l’Empalme és una notícia molt positiva, estem contents, veiem que suposa la materialització de molts anys de baralles i de disgustos, i estem contents perquè per fi, el barri de l’Empalme té una realitat tangible incontestable. Ja hi ha projecte, ja hi ha empreses interessades, i ara hi ha un termini per a decidir com es realitza l’obra. És quasi el final al malson d’un barri essencial en el dia a dia de la nostra ciutat, d’unes veïnes i veïns que van veure com la seua vida ha canviat dràsticament per culpa del despropòsit del Govern que va plantejar aquesta obra i la va parar, l’anterior govern de la Generalitat”, declara l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

El Barri de l’Empalme ha realitzat reivindicacions històriques perquè s’acabara aquest projecte. Durant anys han estat reclamant la seua finalització, i ara mateix, després de la publicació en el Butlletí de la Unió Europea del document i la presentació d’aquestes empreses constructores, existeix la seguretat que el projecte ja segueix endavant. “És totalment imparable la recuperació d’aquest gran barri, de tots els seus veïns, recuperació que estem segurs es farà perfectament, ateses les reclamacions que també que han fet durant anys els veïns, i que sobretot incumbeixen a la urbanització de la zona superior de l’obra”, matisa Rafa García.

En aquesta part del barri existeixen connexions amb València i amb altres carrers de Burjassot que veuran millorades les connexions, es generaran tres nous carrers amplis, i permetrà el desenvolupament d’un sector terciari, tota aquesta inversió pròxima als 10 milions d’euros beneficiària a la població de Burjassot, però principalment als prop de 5.000 veïns del Barri de l’Empalme.

Agraïm que aquest projecte haja sigut una prioritat per al President de la Generalitat, Ximo Puig i per a la Consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ja que sense aquesta obstinació i sense el seu infranquejable compromís, no hauria sigut possible tirar avant aquest projecte”, finalitza l’alcalde.

L’actuació programada consisteix fonamentalment en la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i d’aquest amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’Avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot a través d’aquesta urbanització, mitjançant la retirada de la via que quedarà fora de servei.

Actualment, a l’eixida de l’estació d’FGV d’Empalme a Burjassot, cap a Bétera, existeix des d’abril de 2011, un tram de via que inclou un túnel de 288 metres, amb les seues rampes d’accés, amb les corresponents instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, però no es troba en servei ja que faltava executar les connexions ferroviàries del costat Empalme i del costat Bétera.

A més, la infraestructura i superestructura ferroviària es completarà amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.