Primera reunió per a definir els futurs usos i necessitats del Teatre El Progrés

5 març 2024|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot continua fent passos en la remodelació del Teatre El Progrés. Durant la setmana passada es va dur a terme la primera reunió entre l’equip tècnic que té encomanada la redacció del projecte de rehabilitació de l’edifici i l’alcalde de Burjassot, Rafa García, així com els tècnics municipals per a concretar les necessitats de l’edifici i plasmar en el projecte les idees més útils i polivalents. Així mateix, pròximament, s’espera comptar amb un petit avantprojecte que aferme la redacció final de la distribució i remodelació del teatre.

Durant la reunió, s’han perfilat els possibles usos futurs de l’espai, a més de l’interés a preservar tots els elements característics de l’edifici. Quant als possibles usos, s’ha traslladat a l’equip redactor la necessitat de fer del Teatre El Progrés un espai funcional, polivalent, amb un pati de butaques que puga ser fàcilment convertible en espai diàfan, sales també polivalents i que puguen ser compartimentades amb facilitat. Este tipus d’espai donaria cabuda a múltiples i diferents actes o activitats de tota mena, des d’activitat d’arts escèniques a classes, espais per a reunions, assajos, etc.

L’Ajuntament va aprovar recentment l’adjudicació de la contractació del servei de redacció del projecte de rehabilitació de El Progrés juntament amb el contracte de la direcció d’obra i la coordinació de la seguretat i salut durant l’execució per un cost pròxim als 80.000 euros. La redacció del projecte estarà acabada en un termini aproximat de tres mesos, i s’espera que puga iniciar-se els tràmits administratius d’adjudicació de l’obra a la fi d’enguany per a iniciar les obres en el 2025.

Tal com apuntava l’alcalde de Burjassot, Rafa García “busquem un espai funcional, que no perda l’essència d’edifici històric i amb molta presència a la nostra ciutat, però la rehabilitació de la qual permeta generar espais variats, albergar activitats diferents, i col·lectius també diversos, és a dir, que tinga cabuda la vida social i cultural de Burjassot”.

El mes d’abril passat, l’Ajuntament aprovava una modificació pressupostària destinada a la contractació de la redacció del projecte de rehabilitació del teatre i a l’acceptació de l’ajuda concedida en el Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (PIREP) de les Entitats Locals, dissenyat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – Next Generation EU. En este primer moment, fase actual, més de 615.000 euros es dedicaran al Teatre El Progrés, quantitat que es veurà augmentada també amb fons municipals fins a arribar al cost total de l’obra de rehabilitació de l’edifici que superarà el milió i mig d’euros.