Què es pot fer en la nova normalitat?

22 juny 2020|Burjassot

Portada Nova Normalitat

Des de diumenge passat 21 de juny, hem deixat arrere les successives pròrrogues de l’estat d’alarma i anem endinsant-nos en les primeres hores de l’anomenada nova normalitat. A pesar que la mobilitat ja no està restringida i que han desaparegut les franges horàries per a la realització d’activitat física, encara es mantenen diferents restriccions i recomanacions en diversos camps de la vida quotidiana. Totes aquestes restriccions i recomanacions estan regulades pel govern valencià, que ha recuperat les seues competències i estan publicades en el DOGV del 20 de juny.

Així, qualsevol activitat permesa ha de desenvolupar-se en condicions de seguretat, mesures de prevenció i higiene, autoprotecció i distanciament social de seguretat. L’ús de mascareta és obligatori per a majors de 6 anys en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic, sempre que no siga possible mantindre una distància de seguretat d’almenys dos metres.

Les persones que presenten símptomes compatibles amb coronavirus han d’aïllar-se i quedar-se a casa, telefonar al 900 300 555 o sol·licitar una cita amb en el centre de salut habitual, a través de la web de la Conselleria de Sanitat.

Per regla general, aquestes normes estaran vigents mentre no es trobe un tractament eficaç o una vacuna que evite contraure la Covid-19.