Rafa García retorna, hui dijous, els ingressos realitzats per error en la seua nòmina, interessos inclosos, quantitat que ascendeix a 6.784.02 euros

15 març 2018|Burjassot

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha retornat aquest migdia (15-03-2018), una vegada finalitzat el ple que ha aprovat la rebaixa del salari del 4.5% dels regidors, 6.784.02 euros corresponents a retribucions d’anys anteriors, inclosos ja els interessos en aquesta quantitat i que ascendeixen a 321,19 euros, diners que ha sigut pagats de forma indeguda i per error en la seua retribució com a persona al servei de l’Ajuntament, tal com informa la Tresoreria de l’Ajuntament de Burjassot. Els diners han sigut ingressats en el compte de l’Ajuntament indicada pel tresorer.

A més, el ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat hui dijous 15 de març la rebaixa d’un 4.5 per cent del sou de tots els regidors de l’Ajuntament, així com de l’alcalde, Rafa García, amb els vots a favor de Pspv-Psoe, Compromis i Ciudadanos, i els vots en contra de Partit Popular, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot.

L’alcalde adecua així la seua retribució al que marca la llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals. Recordem que Rafa García ja va informar la setmana passada que a principis de 2018, el 23 de gener, l’Ajuntament de Burjassot va rebre un correu electrònic de l’Espai d’Informació Salarial de Llocs de l’Administració (ISPA), del Ministeri d’Hisenda, en el qual comunicava que podria existir un desacord entre el sou que cobrava l’alcalde i el seu màxim legal l’any 2016, sol·licitant una revisió del mateix. Rafa García va demanar el 15 de febrer que, vista aquesta comunicació, se li retinguera la diferència entre la retribució actual i la quantitat que li correspondria en la mateixa nomina ja de febrer.

Tal com informa la Tresoreria municipal, l’alcalde ha de retornar una quantitat de 6.462,92 euros, corresponents als anys 2016 i 2017, així com els interessos generats, que han sigut pagats de forma indeguda i per error en la seua retribució com a persona al servei de l’Ajuntament.

La rebaixa en un 4.5 per cent del sou de tots els regidors es realitza amb motiu de la proporcionalitat que sempre ha regit en l’Ajuntament de Burjassot en els sous de regidors d’aquesta Corporació respecte a la responsabilitat en àrees de govern i gestió i els regidors dels partits que no ostenten aquesta responsabilitat.