Reivindicació a Burjassot en el Dia Internacional de les Dones, amb Manifest i manifestació

8 març 2023|Burjassot

Lectura Manifiesto 8M Burjassot 2023

Un contacontes infantil sobre una dona marinera que va fer història en un món d’homes, uns premis a quinze dones emprenedores, un potent espectacle amb nom i història de dona i una vesprada de riures a voltes amb el feminisme han obert el camí, a Burjassot, a la jornada del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Diferents manifestacions culturals posant en pràctica el lema “La Igualtat comença per la Cultura” que, hui, han donat pas a la reivindicació d’una igualtat real i efectiva.

Així, a les 12 h, i a les portes del Consistori, ha tingut lloc la Lectura Manifest Reivindicatiu de Burjassot, aprovat en la sessió ordinària del Ple Municipal, celebrat el passat 28 de febrer, amb tot el suport dels grups polítics amb representació i amb l’únic vot en contra de VOX. Al capdavant de la regidoria d’Igualtat i Feminisme, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha iniciat la lectura del text, seguit de regidores de la Corporació Municipal i del Fòrum per la Igualtat de Gènere de Burjassot. La lectura ha sigut seguida i aplaudida per nombrosos veïns i veïnes, així com personal municipal, vianants, representants d’associacions locals, etc.

El text posa l’accent, a més d’en altres rellevants qüestions, en el grau d’igualtat d’una societat com un revelador indicador de benestar i de democràcia que no s’ha de perdre de vista ja que, com se li atribueix a la filòsofa i escriptora Simone de Beauvoir: “bastarà una crisi política, econòmica o religiosa perquè els drets de les dones tornen a ser qüestionats. Aquests drets mai es donen per adquirits, heu de romandre vigilants tota la vostra vida”.

La jornada reivindicativa segueix aquesta vesprada, amb la marxa amb autobús cap a València, per a participar en la manifestació institucional convocada, amb motiu del 8 de març.