Reunió de treball per a ultimar els detalls de l’inici de la Gira per la Infància a Burjassot

11 juny 2018|Burjassot

Reunión CIPI

Aquest matí de divendres (8-06-2018), ha tingut lloc una reunió de treball, en el despatx d’alcaldia, per a avançar tots els preparatius de cara a l’inici de la pròxima edició de la Gira per la Infància, que partirà de Burjassot el mes vinent d’octubre. En aquesta reunió han participat l’alcalde de Burjassot, Rafa García; la regidora d’Educació, Olga Camps; el director de l’IMCJB, Antonio Collado; Antonio Salvador Jiménez, president del Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI) i Manel Fernández Roca, voluntari de l’organització.

L’objectiu d’aquesta trobada ha sigut continuar perfilant les activitats i actes que se celebraran pròximament en el municipi per a presentar la Gira per la Infància 2018. Una gira en la qual Burjassot ja va participar en la seua edició de 2017 sent la localitat una de les parades d’aquest projecte pel bon tracte a la infància.

Així, està previst que aquest acte de presentació tinga lloc, en la Plaça de l’Ajuntament de Burjassot, el pròxim 14 de juliol, de 9h a 14h. Al llarg de la jornada hi haurà activitats que comptaran amb la participació de diferents associacions juvenils, a més de la Unitat Canina de la Policia Local, el Cos de Bombers o els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil.

Passat l’estiu, concretament el 15 d’octubre, és el dia marcat en el calendari perquè la Gira x la Infància comence a rodar, eixint des de Burjassot després de la celebració del Congrés per la Infància. S’espera que l’expedició de la Gira partisca de Burjassot per a recórrer diferents ciutats espanyoles, fer parada en altres països com el Marroc o Portugal i finalitzar en Monterey (Mèxic).

La Gira per la Infància és un projecte pedagògic i social que té com a finalitat crear una nova cultura del bon tracte a la infància. L’any passat va comptar amb una expedició de més de 200 participants de diferents països, que van compartir les seues inquietuds i experiències en programes de participació infantil en diversos llocs del món. L’entrada de Burjassot en el projecte va ser un pas avant més dins del Pla Burjassot, Ciutat Educadora, impulsat des de la Regidoria d’Educació. En aquests moments, Burjassot és Ciutat Ambaixadora de la Infància.